Najave Fijata o razvoju proizvodnje u pogonima u Srbiji i Turskoj

Bez autora
Sep 17 2020

"Nakon lansiranja robusnog investicionog plana u italijanski industrijski sistem, nastavljamo da oblikujemo svoju budućnost modelima koji će se proizvoditi u pogonu u Poljskoj."

"Kao što smo najavili 2018. godine, posle Italije i Poljske, uskoro će doći vreme da se najave budući razvoji u našim pogonima i u Srbiji i Turskoj", navodi se, izmedju ostalog, u pismu koje je izvršni direktor Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) Pjetra Gorliea upravo poslao delu zaposlenih u EMEA grupi (obuhvata Evropu, Mediteran, sever Afrike,  Bliski i Srednji istok), a  koje je, indirektno, dostavljeno i listu Danas.

Očigledno je, ističe u pismu Gorlie,  da smo globalna kompanija i s obzirom na to, još pre dve godine, u novembru 2018. godine, jasno sam rekao, predstavljajući industrijski plan, da ćemo nakon najave projekata za Italiju naknadno raditi na onima za druge zemlje u kojima smo prisutni u regionu EMEA.

– Nedavna lansiranja proizvoda koja smo izvršili, zajedno sa onima koje ćemo izvršiti, posebno usmerena na elektrifikaciju, su direktno svedočanstvo toga. S tim u vezi, želim da zahvalim svima koji su – čak i poslednjih nedelja – uključeni u pokretanje proizvodnje Jeep Renegade i Compass 4xe u Melfiju i električnog Nuova Fiat 500 u Mirafjoriju. Ovi važni modeli deo su tržišta koje je još uvek nestabilno, ali koje se postepeno počinje oporavljati. Iz tog razloga, poštovanje industrijskih rokova bilo je od vitalnog značaja kako bi komercijalni timovi imali svo potrebno oružje za suočavanje sa tržištem na najbolji mogući način, piše Gorlije i ističe da “vidimo kako porudžbine za Jeep 4xe rastu svakog dana, a recenzije u štampi su izuzetno pozitivne; stoga smo uvereni da smo napravili pravi izbor”.

Dodaje da novine za brend Jeep nisu završene. Prošle nedelje probno su predstavljeni, putem virtuelne digitalne konferencije za štampu, novi plug-in hibrid Jeep Wrangler 4xe i novi Jeep Grand Wagoneer Concept.

Radi se o dva vrlo važna modela za brend, koji predstavljaju dalji korak u procesu proširenja asortimana, čak i u premijum segmentima, kao i opredeljenje da se u narednim godinama ponude električne opcije na svim Jeep modelima.

Takođe se, napominje, sreća što ćemo na putevima imati prva električna vozila Fiat 500.

Abarth će, prema rečima Gorliea, uskoro lansirati dve spektakularne posebne serije – ekskluzivnu Abarth 595 Scorpioneoro i adrenalinsku Abarth 595 Monster Energy Yamaha – koje najbolje odražavaju dvojaku dušu brenda: stil i performanse.

Ove dve posebne serije biće međunarodnim medijima predstavljene sutra, 18. septembra, putem virtuelne konferencije za štampu.

Gorlie zaposlenima u EMEA  grupi FCA piše i o neuspešnim pokušajima  Dženeral Motorsa (DŽM) da “omete aktivnosti FCA”.

Pokušaj DŽM-a u Sjedinjenim Državama da “oživi neutemeljenu pravnu tužbu protiv FCA bio je, navodi Gorlie, potpuno neutemeljen, i kao takvog ga je “sudija dva puta u potpunosti odbio”.

Nova prijava, nedavno podnesena, “nije ništa drugo do ponavljanje istih tih nepristojnih i sramnih optužbi, za koje je već utvrdjeno da su neutemeljene”.

Istovremeno su, ističe on, bile prožete “apsurdnim teorijama zavere o industrijskoj špijunaži i dvostrukim agentima”

– Kao što je Majk Menli (izvršni direktor FCA grupacije – prim. Z.R.) već spomenuo u svom pismu upućenom pre nekoliko nedelja, očigledno je da su ovi napadi direktno povezani sa uspehom koji smo postigli u nadmetanju i sa pobedom tamo gde je najvažnije: na tržištu. Snage koje smo pokazali tokom protekle decenije biće raspoređene još efikasnije kako bismo dovršili naše spajanje sa Grupom Pežo Sitroen, poručuje zaposlenima

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik