Nastavak modernizacije rafinerije nafte u Pančevu

Bez autora
Jan 14 2020

Kompanija NIS potpisala je ugovor o nabavci savremene INDMAX tehnologije i baznog projekta za modernizaciju postrojenja katalitičkog krekinga.

Oprema se nabavlja za Rafineriju nafte Pančevo, a ugovor je potpisan s renomiranom međunarodnom kompanijom Lumus tehnolodži (deo Makdermot grupe).

Ugovor je deo projekta ukupno vrednog oko 80 miliona dolara.

Realizacija ovog projekta NIS-u će doneti brojne poslovne i ekološke koristi. Nove tehnologije doprineće povećanju proizvodnje propilena, a biće izgrađeno i postrojenje za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina), što će dodatno povećati vrednost korpe rafinerijskih proizvoda.

Takođe, finalizacija projekta koja je planirana do drugog kvartala 2024. godine značiće unapređenje zaštite životne sredine kroz smanjenje emisija čvrstih čestica, a pored toga biće omogućena efikasnija proizvodnja benzina sa biokomponentom.

Kompanija NIS ostvaruje višegodišnju saradnju sa kompanijom Lumus tehnolodži. Kompleks MHC/DHT (za blagi hidrokreking i hidroobradu), ključni projekat prve faze modernizacije Rafinerije i Postrojenje za duboku preradu, kao kapitalni projekat druge faze modernizacije prerađivačkih kapaciteta NIS, izgrađeni su po licencama kompanije Lumus tehnolodži.

Rafinerija nafte u Pančevu jedna je od najmodernijih rafinerija u ovom delu Evrope sa maksimalnim godišnjim instalisanim kapacitetom prerade od 4,8 miliona tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik