Nastavlja se program prestrukturiranja RMU Banovići

Bez autora
Oct 17 2019

Ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić održao je sastanak s delegacijom RMU Banovići, na čelu s generalnim direktorom Muneverom Čergićem. Nakon višesatnih razgovora vođenih u duhu međusobnog razumijevanja i punog uvažavanja, dogovoreni su daljnji koraci kad je u pitanju sudbina i budućnost RMU Banovići. Između ostalog, dogovoreno je da se nastavlja program prestrukturiranja, u kojem će se jasno naglasiti da RMU Banovići neće ući u koncern s "Elektroprivredom BiH". Predstavnici RMU Banovići predložili su Vladi FBiH i Ministarstvu da se održe zajednički sastanci radi iznalaženja rješenja i osiguranje finansijskih sredstava za nastavak realizacije projekta Bloka 1 Banovići – 350 megavata, što je i prihvaćeno.

Nastavlja se program prestrukturiranja RMU BanovićiMinistar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić održao je danas u Sarajevu sastanak s delegacijom RMU Banovići, na čelu s generalnim direktorom Muneverom Čergićem.

Nakon višesatnih razgovora vođenih u duhu međusobnog razumijevanja i punog uvažavanja, dogovoreni su daljnji koraci kad je u pitanju sudbina i budućnost RMU Banovići, saopćeno je iz Ministarstva.

Između ostalog, dogovoreno je da se nastavlja program prestrukturiranja, u kojem će se jasno naglasiti da RMU Banovići neće ući u koncern s "Elektroprivredom BiH".

Predstavnici RMU Banovići predložili su Vladi FBiH i Ministarstvu da se održe zajednički sastanci radi iznalaženja rješenja i osiguranje finansijskih sredstava za nastavak realizacije projekta Bloka 1 Banovići – 350 megavata, što je i prihvaćeno.

Dogovoreno je i da se naredne sedmice potpiše produženje postojećeg kolektivnog ugovora sa Sindikatom RMU Banovići, nakon čega će se nastaviti pregovori radi kreiranja i izrade novog kolektivnog ugovora.

Sagovornici su se saglasili da će plan reorganizacije Rudnika uraditi Uprava RMU Banovići, uz saglasnost Nadzornog odbora.

Inače, sastanku u Sarajevu prisustvovali su svi izvršni direktori RMU Banovići i pomoćnik ministra za rudarstvo Amir Halilčević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik