Nastavlja se proizvodnja fijata 500L

Bez autora
Nov 19 2019

Radnici Fabrike automobila FCA Srbija vratili su se danas u fabriku kako bi nastavili proizvodnju vozila "fijat 500L" posle pauze od šest radnih dana. Predsednik nezavisnog fabričkog sindikata Zoran Marković izjavio je da je nova duža pauza zakazana za sredinu decembra, jer kao i prethodnih godina, počev od 2010. godine, radnici FCA ne rade od 19. decembra do Nove godine. Prema Markovićevim rečima, razlog plaćenih odsutnosti je usklađivanje proizvodnje s tražnjom, jer kompanija ne želi da proizvede više vozila nego što je traženo. Da, postoji velika briga među radnicima zbog čestih prekida, ali nadamo se da će ovo najavljeno spajanje FCA i PSA doneti poboljšanja. Očekujemo da će se poštovati ono što je najavljeno na globalnom nivou, da neće biti zatvaranja i otpuštanja fabrika. Očekujemo da će objedinjavanje ova dva automobilska giganta imati pozitivan uticaj na budućnost rada fabrika u kragujevačkoj fabrici i bolje korišćenje kapaciteta, rekao je Marković o situaciji na proizvodnom mestu FCA u Srbiji.

Nastavlja se proizvodnja fijata 500LRadnici Fabrike automobila FCA Srbija vratili su se danas u fabriku kako bi nastavili proizvodnju vozila "fijat 500L" posle pauze od šest radnih dana.

Predsednik nezavisnog fabričkog sindikata Zoran Marković izjavio je da je nova duža pauza zakazana za sredinu decembra, jer kao i prethodnih godina, počev od 2010. godine, radnici FCA ne rade od 19. decembra do Nove godine, preneo je portal Clubalfa.

Prema Markovićevim rečima, razlog plaćenih odsutnosti je usklađivanje proizvodnje s tražnjom, jer kompanija ne želi da proizvede više vozila nego što je traženo.

"Da, postoji velika briga među radnicima zbog čestih prekida, ali nadamo se da će ovo najavljeno spajanje FCA i PSA doneti poboljšanja. Očekujemo da će se poštovati ono što je najavljeno na globalnom nivou, da neće biti zatvaranja i otpuštanja fabrika. Očekujemo da će objedinjavanje ova dva automobilska giganta imati pozitivan uticaj na budućnost rada fabrika u kragujevačkoj fabrici i bolje korišćenje kapaciteta", rekao je Marković o situaciji na proizvodnom mestu FCA u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik