Nemački "Brose" stiže u Pančevo

Bez autora
Nov 17 2019

Republička direkcija za imovinu i grad Pančevo potpisali su ugovor sa nemačkom kompanijom "Brose" o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva. Ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona. Izgradnja fabrike počeće za tri meseca, a za godinu dana kad se završi zaposliće oko 1.100 radnika od kojih će polovina biti sa visokom stručnom spremom. Kompanija "Brose" proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila, a specijalizovani su za oblast mehatronike. Odabrali smo Pančevo za našu novu investiciju, jer grad ima dugu industrijsku istoriju, a blizu su odlični fakulteti za mašinstvo i elektrotehniku, a nama će trebati mladi i školovani ljudi, kaže Niklas Bes iz kompanije "Brose".

Nemački "Brose" stiže u PančevoRepublička direkcija za imovinu i grad Pančevo potpisali su ugovor sa nemačkom kompanijom "Brose" o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva. Ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona.

Izgradnja fabrike počeće za tri meseca, a za godinu dana kad se završi zaposliće oko 1.100 radnika od kojih će polovina biti sa visokom stručnom spremom.

Kompanija "Brose" proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila, a specijalizovani su za oblast mehatronike.

"Odabrali smo Pančevo za našu novu investiciju, jer grad ima dugu industrijsku istoriju, a blizu su odlični fakulteti za mašinstvo i elektrotehniku, a nama će trebati mladi i školovani ljudi", kaže Niklas Bes iz kompanije "Brose".

Navodi da u novembru sledeće godine u pogone stižu prve mašine, a u januaru 2021. godine počeće i proizvodnja.

Takođe, kako kaže, otvoriće i istraživački centar u kojem će testirati proizvode.

U Severnoj poslovnoj zoni koja obuhvata 93 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta od ove godine uspešno radi nemačka kompanija "ZF", a pored nje na 23 hektara sad će se nalaziti fabrika "Brose".

Sve to promeniće industrijsku sliku grada koji je do sada bio prepoznatljiv po hemijskoj industriji.

"Ova investicija znači ostanak mladih u Srbiji, ostanak mladih u Pančevu", kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

"Brose" ima fabrike u 24 države u kojima zapošljava 26.000 ljudi. Oni kažu da svaki drugi novi automobil na svetu ima ugrađen bar jedan deo koji je proizveden u toj kompaniji, a od 2021. godine takve auto-komponente proizvodiće se i u Pančevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik