NLB Grupa: Neto dobit porasla dva posto u devet mjeseci

Bez autora
Dec 01 2019

NLB Grupa je za devet mjeseci ove godine ostvarila 162,2 milijuna eura neto dobiti, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je najveća slovenska banka.

Sve banke u grupi ostvarile su profit, pri čemu se profit matične NLB zaustavio na nešto manje od 163 milijuna eura, što je 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobit Grupe prije umanjenja vrijednosti i rezerviranja dosegla je 170,3 milijuna eura, što je sedam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvih devet mjeseci, Grupa je oslobodila rezerviranja u iznosu od 9,7 milijuna eura, u usporedbi s 19 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Neto prihod dosegao je 384,7 milijuna eura, što je četiri posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uprkos ekstremno niskim kamatnim stopama na slovenskom tržištu, rast se temeljio i na višim neto prihodima od kamata, koji su na godišnjoj razini rasle za tri posto, te većim neto prihodima od naknada i provizija. Porasli su šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na razini Grupe neto krediti komitentima porasli su za pet posto u odnosu na kraj 2018. godine, a isto toliko su se povećali depoziti klijenata. Ukupna bilančna dobit porasla je šest posto, na 13,49 milijardi eura za devet mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik