Otkazi u Novartisu zahvatit će i zaposlenike u Sloveniji

Bez autora
Jul 03 2022

Farmaceutski div Novartis, u čijem je sastavu i slovenski Lek, u sklopu restrukturiranja objedinjuje onkologiju i farmaceutsku djelatnost u jedan odjel, uključujući i Sloveniju, potvrđeno je u Leku za STA.

Kako su objasnili, promjene će se odraziti i na njihove zaposlenike, a konzultacije s njima dogovorit će se preko socijalnih partnera.

Švicarski farmaceutski div Novartis najavio je u srijedu da će otpustiti oko 8000 radnih mjesta diljem svijeta u sklopu velikog restrukturiranja.

Plan restrukturiranja tvrtka je predstavila u travnju, kojim želi pojednostaviti svoju strukturu i, između ostalog, objediniti onkologiju i drugu farmaceutsku djelatnost u jedan odjel.

"Na svim tržištima, uključujući i Sloveniju, poslovne jedinice Farmaceutika i Onkologija spajaju se u jednu zajedničku jedinicu za inovativne lijekove (IM)", napisao je Lek u odgovoru. Kako su objasnili, ovim će se spajanjem smanjiti dupliciranje poslovnih struktura u svakoj zemlji, a ujedno će se Novartisovo tehničko poslovanje i korisnička i tehnološka rješenja spojiti u novu operativnu jedinicu.

Prema Leku, tvrtka dobro napreduje u implementaciji ovih promjena u cijeloj organizaciji i već je dovršila imenovanje većine menadžerskih timova na globalnoj razini. U sljedećoj fazi provedbe ovih promjena Novartis će se fokusirati na uvođenje nove organizacije u sjedištu u Švicarskoj, kao i na razini zemalja diljem svijeta, uključujući Sloveniju.

Žele oblikovati i provesti promjene tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, a pritom se obvezuju da neće ugroziti svoju sposobnost rada za dobrobit svojih klijenata i pacijenata, rekli su.

“Svjesni smo utjecaja koji će promjene imati na naše zaposlenike, te ćemo osigurati da kroz socijalne partnere ispunimo sve uvjete za savjetovanje zaposlenika, gdje je to potrebno, te pružiti podršku svima onima kojima je to potrebno”, poručili su .zapisali su.

Dodali su da za sada ne mogu dati više informacija, ali će o tijeku događaja moći izvijestiti u narednim tjednima.

Novartis trenutno zapošljava oko 108.000 ljudi diljem svijeta. Tvrtka je u utorak navečer potvrdila da će u sklopu restrukturiranja otpustiti tisuće radnih mjesta. Isprva nisu iznosili nikakve brojke o otpuštanju, ali su švicarski mediji izvijestili, između ostalog, da tvrtka planira ukinuti 1400 radnih mjesta u Švicarskoj - oko 12 posto svih zaposlenih u zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik