Otvoren pogon italijanske kompanije u Svilajncu: Posao za više od 100 ljudi

Bez autora
Nov 07 2019

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo otvorio je danas u Svilajncu proizvodni pogon kompanije SHE - Superior Heating Elements, koju je 2018. godine osnovala italijanska firma Thermowatt/Ariston. Ova kompanija će u Srbiji proizvoditi grejače za belu tehniku, namenjene izvozu u Italiju, a ukupna vrednost investicije je 2,5 miliona evra, saopštila je italijanska ambasada. Kako se navodi, u fabrici trenutno radi 40 zaposlenih, a cilj je da se u naredne dve godine dostigne broj od preko 100 zaposlenih. Lo Kašo je rekao da zahvaljujući privrednicima Italija šalje snažnu poruku svim srpskim gradovima.

Otvoren pogon italijanske kompanije u Svilajncu: Posao za više od 100 ljudiAmbasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo otvorio je danas u Svilajncu proizvodni pogon kompanije SHE - Superior Heating Elements, koju je 2018. godine osnovala italijanska firma Thermowatt/Ariston.

Ova kompanija će u Srbiji proizvoditi grejače za belu tehniku, namenjene izvozu u Italiju, a ukupna vrednost investicije je 2,5 miliona evra, saopšštila je italijanska ambasada.

Kako se navodi, u fabrici trenutno radi 40 zaposlenih, a cilj je da se u naredne dve godine dostigne broj od preko 100 zaposlenih.

Lo Kašo je rekao da zahvaljujući privrednicima Italija šalje snažnu poruku svim srpskim gradovima.

"Nastavljamo da ulažemo u Srbiji, naročito u ovoj godini u kojoj obeležavamo 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva između naše dve zemlje i potvrđujemo želju da ulažemo u našu zajedničku evropsku budućnost", naveo je italijanski ambasador.

Poruka saradnje i bliskosti, kako je naglasio Lo Kašo, ponovljena je tokom skorašnjih političkih susreta na visokom nivou, od posete predsednika vlade Italije Đuzepea Kontea Beogradu u martu, do posete ministra zaštite životne sredine Serđa Koste krajem oktobra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik