Palladio Holding razmatra prodaju Cimosa

Bez autora
Aug 22 2019

Talijanski investicijski fond Palladio Holding Group razmatra prodaju slovenskog Cimosa. Moguća prodaja Cimosa neslužbeno je iz izvora dobro upoznatih s planovima Palladio Holdinga potvrđena slovenskom Dnevniku. Procjenjuje se da je Palladio, preuzevši Cimos u jesen 2017., postigao željene ciljeve u toj kompaniji te je, u skladu s politikom fonda, spreman prodati tvrtku zainteresiranim ulagačima. Dnevnik podsjeća da je Palladio ušao u Cimos u jeku njegove poslovne i financijske krize, plativši vlasnički paket u Cimosu svega 100 tisuća eura, ali uz obvezu servisiranja 110 milijuna eura duga. Palladio je Cimos dokapitalizirao s 18 milijuna eura, pod novim vlasnikom tvrtka je nakon gubitka u 2017. od 34 milijuna eura, prošlu godinu završila s dobiti od šest milijuna i 300 tisuća eura.

Palladio Holding razmatra prodaju CimosaTalijanski investicijski fond Palladio Holding Group razmatra prodaju slovenskog Cimosa. Moguća prodaja Cimosa neslužbeno je iz izvora dobro upoznatih s planovima Palladio Holdinga potvrđena slovenskom Dnevniku.

List procjenjuje da je Palladio, preuzevši Cimos u jesen 2017., postigao željene ciljeve u toj kompaniji te je, u skladu s politikom fonda, spreman prodati tvrtku zainteresiranim ulagačima.

Dnevnik podsjeća da je Palladio ušao u Cimos u jeku njegove poslovne i financijske krize, plativši vlasnički paket u Cimosu svega 100 tisuća eura, ali uz obvezu servisiranja 110 milijuna eura duga.

- Palladio je Cimos dokapitalizirao s 18 milijuna eura, pod novim vlasnikom tvrtka je nakon gubitka u 2017. od 34 milijuna eura, prošlu godinu završila s dobiti od šest milijuna i 300 tisuća eura - navodi Dnevnik, dodajući kako je Uprava Cimosa objavila kako je u lanjskoj knjigi narudžbi upisano poslova u vrijednosti 330 milijuna eura, a u prvom kvartalu ove godine dodatnih 140 milijuna eura.

Ulazak Palladija u Cimos bio je jedan od najdužih kupoprodajnih postupaka u Sloveniji, Talijani su s bivšim vlasnicima pregovarali gotovo dvije godine. Prema općoj ocjeni, da se pregovori s Palladiumom nisu uspješno završili, Cimos bi propao a oko četiri tisuće radnika u izravnom ili kooperantskom radnom odnosu u njegovim pogonima, ostalo bez posla.

Svoj doprinos spašavanju Cimosa dala je i hrvatska Vlada pristavši na, od slovenske strane, predloženi model povrata duga od sedam milijuna eura Cimosa prema hrvatskom državnom proračunu.

Talijani su interes u Cimosu pronašli u dopunjavanju njegovog proizvodnog programa dijelova za automobile sa profilom još nekih tvornica koje Palladio kontrolira u europskoj autoindustriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik