Petar Ćorluka kupio hotel Grude

Bez autora
Nov 21 2019

Hotel Grude prodat je kompaniji Violeta koja će investirati u njegovu obnovu. Ovu informaciju potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona Ante Markić. Hotel Grude je prodat kompaniji Violeta, ugovor je potpisan u 8. mjesecu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše pormjene i provede ta procedura, tako da mi to i zvanično evidentiramo, kazao nam je Markić. Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obavezao na ulaganja u roku 3 godine. Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik, istakao je naš sagovornik.

Petar Ćorluka kupio hotel GrudeHotel Grude prodat je kompaniji Violeta koja će investirati u njegovu obnovu, saznaje BiznisInfo. Ovu informaciju potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona Ante Markić.

– Hotel Grude je prodat kompaniji Violeta, ugovor je potpisan u 8. mjesecu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše pormjene i provede ta procedura, tako da mi to i zvanično evidentiramo – kazao nam je Markić.

Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obavezao na ulaganja u roku 3 godine.

– Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik – istakao je naš sagovornik.

S druge strane, iz kompanije Violeta nisu željeli govoriti o ovome.

– Trenutno Vam nismo u mogućnosti odgovoriti na ovo pitanje. Svakako se možemo čuti uskoro kada budemo imali konkretne informacije – kazala nam je Silvija Tica iz Odjela marketinga Violete.

Kako saznajemo, početna cijena pri kupovini bila je 316.848 KM. No, obaveza investitora je da u objekat u naredne tri godine uloži 8 miliona maraka.

Riječ je o devastiranom objektu u centru Gruda koji je posljednjih godina bio ruglo grada, pa se s nestrpljenjem čekao investitor koji će ga obnoviti.

Hotel je najpoznatiji po tome što su u njemu donesene mnoge bitne, historijske odluke. Između ostalog, kako su ranije izvještavali mediji, na tom mjestu je 18. novembra 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna.

Stoga su boračka udruženja insistirala na njegovoj obnovi i tražila da na tom mjestu bude i muzej.

Inače, vlasnik Violete Petar Ćorluka već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s investicijama u Hrvatskoj kada je riječ o ovoj vrsti biznisa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik