Počela rekonstrukcija trafostanice u G. Milanovcu

Bez autora
Jun 11 2019

Gornjem Milanovcu je počela rekonstrukcija velike trafostanice u koju će biti uloženo 3,2 miliona evra. V.D.direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić kaže da će taj objekat omogućiti dalji privredni razvoj. Grčić je obeležio početak radova polaganjem kamena temeljca trafostanice 110/35 kilovolti, koja će biti jedini veliki trafo na teritoriji Gornjeg Milanovca. Naveo je da se zahvaljujući Svetskoj banci kreće u realizaciju projekta vrednog 3,2 miliona evra, od čega je million i po namenjeno za najmoderniju opremu, te da je planirano da se radovi završe krajem septembra. Grčić kaže da je trafo u Gornjem Milanovcu izgrađen između 1972. i 1974. godine kada je pušten u rad, te da se od tada do danas, nažalost, osim intervencija prilikom kvarova i nekih neophodnih zamena unutar trafoa nije rađen neki ozbiljniji zahvat.

Počela rekonstrukcija trafostanice u G. MilanovcuGornjem Milanovcu je počela rekonstrukcija velike trafostanice u koju će biti uloženo 3,2 miliona evra. V.D.direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić kaže da će taj objekat omogućiti dalji privredni razvoj.

Grčić je obeležio početak radova polaganjem kamena temeljca trafostanice 110/35 kilovolti, koja će biti jedini veliki trafo na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Naveo je da se zahvaljujući Svetskoj banci kreće u realizaciju projekta vrednog 3,2 miliona evra, od čega je million i po namenjeno za najmoderniju opremu, te da je planirano da se radovi završe krajem septembra.

Grčić kaže da je trafo u Gornjem Milanovcu izgrađen između 1972. i 1974. godine kada je pušten u rad, te da se od tada do danas, nažalost, osim intervencija prilikom kvarova i nekih neophodnih zamena unutar trafoa nije rađen neki ozbiljniji zahvat.

"Shodno politici koju predsednik države sprovodi Srbija raste, privreda u Srbiji raste razvija se.Taj trend će biti nastavljen sve intenzivnije, a Gornji Milanovac je poznat po stabilnoj privredi i stabilnoj industriji", rekao je Grčić novinarima i naglasio da u Gornjem Milanovcu rade četiri velika privreda subjekta koji se dalje razvijaju.

Grčić kaže da još mnogo fabrika koje će se otvoriti u narednom periodu očekuju stabilno napajanje koje EPS mora da obezbediti.

U prethodnom periodu, naveo je Grčić, izgrađeno je mnogo trafora i modernizovano mnogo trafostanica u Srbiji.

"Uvek insistiramo da oprema bude najmodernija, sve što ugrađujemo uvek mora biti poslednja reč tehnike u svetu. Kraj septembra je rok da se radovi završe. To će biti momenat kada će Gornji Milanovac, što se tiče napajanja električnom energijom, početi svoj novi život", naglasio je Grčić.

Kako je rekao, oko 50 odsto ukupne količine električne energije koju EPS distribuira na teritoriji Gornjeg Milanovac je na srednjem naponu, to znači da je 50 odsto za privredu.

Pored električne energije, Grčić je istakao i važnost auto-puta.

"To su dve infrastrukturne stvari o kojima država brine i ključna dva preduslova za razvoj industrije i privrede, za nova radna mesta i bolji život za budućnost bilo kog kraja u Srbiji", kaže Grčić.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević kaže da država u poslednje vreme ulaže mnogo novca u obnovu infrastrukture u Gornjem Milanovcu.

Kaže da je Gornji Milanovac privredno najrazvijeniji grad u Zapadnoj Srbiji, te da će lokalna samouprava u narednom periodu nastojati da obezbedi što bolje uslove kako za privredu, tako i za stanovništvo.

"Ovo je velika stvar za Gornji Milanovca. Posle 45 godina Gornji Milanovac će dobiri jedna moderan trafo", rekao je Kovačević povodom početka obnove trafostanice u Gornjem Milanovcu.

To, dodaje, predstavlja jednu novu industrijalizaciju Gornjeg Milanovca.

"Kad imate sve energente na viskom novou, kada imate električnu energiju i gas, vi imate pirliku i dalje da se razvijate", rekao je Kovačević i naveo da je planirana još jedna trafostanica na južnom delu indrustrijske zone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik