Početak izgradnje industrijskog parka u Borči krajem marta

Bez autora
Nov 06 2019

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović najavio je danas da bi radovi na izgradnji industrijskog parka u beogradskom naselju Borča trebalo da počnu krajem marta naredne godine. Popović, koji boravi u poseti Kini u okviru delegacije Srbije koju predvodi premijerka Ana Brnabić, naveo je u izjavi za agenciju Tanjug da je cilj da pomenuti industrijski park bude najmoderniji tehnološki park u južnoj Evropi. On je rekao da se o finansiranju tog projekta razgovaralo i na sastanku sa predstavnicima Banke Kine, a najvažnije je to što je ta banka potvrdila da će finansirati sve kompanije koje dođu iz Kine u industrijski park.

Početak izgradnje industrijskog parka u Borči krajem martaMinistar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović najavio je danas da bi radovi na izgradnji industrijskog parka u beogradskom naselju Borča trebalo da počnu krajem marta naredne godine.

Popović, koji boravi u poseti Kini u okviru delegacije Srbije koju predvodi premijerka Ana Brnabić, naveo je u izjavi za agenciju Tanjug da je cilj da pomenuti industrijski park bude najmoderniji tehnološki park u južnoj Evropi.

On je rekao da se o finansiranju tog projekta razgovaralo i na sastanku sa predstavnicima Banke Kine, a najvažnije je to što je ta banka potvrdila da će finansirati sve kompanije koje dođu iz Kine u industrijski park.

Prema njegovoj oceni, to će dati podsticaj i drugim kompanijama da dođu u Srbiju jer velike kompanije sa sobom dovode desetine drugih malih i srednjih preduzeća.

O gradnji industrijskog parka bilo je reči i na sastanku premijerke Brnabić i predsednika Kine Si Đinpinga, koji je održan 4. novembra u Šangaju.

Projekat Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu zajednički realizuju Vlada Srbije i kineska državna kompanija "China road and bridge corporation".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik