Potpisan sporazum između Vlade i radnika JP "Pošta Srbije"

Bez autora
Dec 15 2019

U Vladi Republike Srbije danas je potpisan sporazum između predstavnika radnika JP "Pošta Srbije", rukovodstva ovog preduzeća i Vlade, kojim se izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni uslovi za prekid štrajka. Sporazum je rezultat dogovora koji je u Vladi Srbije postignut u razgovoru članova Radne grupe za "Poštu Srbije", a podrazumeva i prekid obustave rada. Sporazum su potpisali predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednica Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija "Nezavisnost" Snežana Marković, predsednik sindikata PTT Srbije Radoje Đermanović i tri predstavnika iz redova zaposlenih.

Potpisan sporazum između Vlade i radnika JP "Pošta Srbije"U Vladi Republike Srbije danas je potpisan sporazum između predstavnika radnika JP "Pošta Srbije", rukovodstva ovog preduzeća i Vlade, kojim se izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni uslovi za prekid štrajka.

Sporazum je rezultat dogovora koji je kasno sinoć u Vladi Srbije postignut u razgovoru članova Radne grupe za "Poštu Srbije", a podrazumeva i prekid obustave rada.

Sporazum su potpisali predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednica Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija "Nezavisnost" Snežana Marković, predsednik sindikata PTT Srbije Radoje Đermanović i tri predstavnika iz redova zaposlenih.

Sporazumom je predviđeno povećanje plate od 13,1 odsto, ali će ukidanjem Zakona o umanjenju zarada dobiti još dodatnih 3,8 odsto.

Od 1. januara 2020. godine dobiće i povećanje regresa od 1.000 dinara.

Povećanjem plate poštar sa 20 godina radnog staža imaće platu od oko 45.000 dinara, plus 1.000 dinara regresa.

Pre devet dana, deo radnika "Pošta Srbije" obustavio je rad zahtevajući, između ostalog, plate u visini republičkog proseka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik