Požarevac dobija objekat za prodaju i obradu solarnih panela

Bez autora
Jun 02 2020

Prošle nedelje je završena sedmodnevna javna prezentacija novog projekta koji će energetsku tranziciju doneti Požarevčanima "na dohvat ruke".

Reč je o poslovno-prodajnom objektu u kom se planira prodaja i obrada solarnih panela.

Kako stoji u projektnoj dokumentaciji, glavni objekat imaće komercijalno-poslovni sadržaj i sastojaće se od dve hale.

U prvoj će se vršiti prijem, kontrola i sortiranje solarnih panela. Oni će nakon toga biti premešteni u drugu halu gde se seku na naručene mere i obrađuju, a posle završene kontrole kvaliteta, izdaju krajnjem kupcu. U njoj će biti smeštene prostorije osoblja i prostor namenjen za održavanje higijene i kontrolisanje tehnološkog procesa.

Ispred centralne zgrade će investitoru i mušterijama na raspolaganju biti manipulativni prostor za dostavna vozila i parking za minimalno sedam automobila i pet dostavnih vozila, piše Energetski portal.

Kompleks će uključivati i portirnicu i novu internu saobraćajnicu servisnog karaktera.

Ukupna površina objekata iznosiće 1.425 kvadratnih metara.

Objekti će nići na zemljištu u vlasništvu kompanije Elias Eco, koja je ranije nameravala da tu izgradi fabriku za spaljivanje opasnog i medicinskog otpada.

Lokalna samouprava je 8. marta 2019. godine potpisala Memorandum o razumevanju sa pomenutom firmom, koja je deo korejske korporacije Youngsan.

Navedenim memorandumom, Grad Požarevac se blanko obavezao da će pružiti podršku investitoru na svim nivoima, ukoliko ima bilo kakvih problema u realizaciji ulaganja, kao i da će dati najveći mogući prioritet svim procedurama neophodnim za sprovođenje projekta.

Od izgradnje pogona za uništavanje opasnog i medicinskog otpada se, prema svemu sudeći, odustalo i to nakon što su se nevladine organizacije pobunile zbog manjkavosti procesa donošenja neophodnih propisa, ali i zato što je, kako navode, izgradnja spalionice bila planirana u blizini silosa za hranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik