Privatna avio kompanija u Nišu

Bez autora
Jul 11 2011

U okviru Vazduhoplovne škole "Aero" osnovana je prva niška privatna avio-kompanija, koja će putnicima omogućiti avio taksiranje sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i drugih srpskih vazdušnih luka do destinacija u Evropi. Pored aviona "cesna 172" i "pajper 28", na kojima obučavaju učenike za vrsne pilote, škola "Aero" je za novu delatnost nabavila i dvomotorku letilicu američke proizvodnje "pajper seneka RA-34", koja sleće i na travnate piste. Nova avio-kompanija već nudi internacionalne letove od Niša do Amsterdama, Atine, Brisela, Budimpešte, Dizeldorfa, Frankfurta, Ženeve, Graca, Hanovera, Istanbula, ali i Malte, Milana, Minhena, Odese, Pariza...

Privatna avio kompanija u NišuU okviru Vazduhoplovne škole "Aero" osnovana je prva niška privatna avio-kompanija, koja će putnicima omogućiti avio taksiranje sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i drugih srpskih vazdušnih luka do destinacija u Evropi.

Pored aviona "cesna 172" i "pajper 28", na kojima obučavaju učenike za vrsne pilote, škola "Aero" je za novu delatnost nabavila i dvomotorku letilicu američke proizvodnje "pajper seneka RA-34", koja sleće i na travnate piste.

- Vremena su teška, a mi korak po korak, sporo ali sigurno, razvijamo avijaciju u ovom delu Srbije - kaže vlasnik škole Zoran Španović, koji poseduju 30-godišnje pilotsko iskustvo.

Nova avio-kompanija već nudi internacionalne letove od Niša do Amsterdama, Atine, Brisela, Budimpešte, Dizeldorfa, Frankfurta, Ženeve, Graca, Hanovera, Istanbula, ali i Malte, Milana, Minhena, Odese, Pariza...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik