Prodat kompleks B23 Office Park u Novom Beogradu

Bez autora
Dec 15 2019

Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama iz Beograda novi je vlasnik poslovog kompleksa B23 Office Park. Zgrada sa helidromom pored auto-puta, prekoputa "Arene", stoji nedovršena duže od deset godina. Jedna od najpoznatijih novih zgrada u prestonici prodata je po početnoj ceni od 2,27 milijardi dinara. Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama osnovana je u avgustu ove godine, a kao jedini vlasnik naveden je Zvonko Gobeljić. Novi vlasnik nedavno je kupio i Industriju motora Rakovica za 1,1 milijardu dinara. Najvažniju imovinu firme čini poslovni prostor - objekat u izgradnji, površine 60.000 kvadratnih metara, na šest spratova.

Prodat kompleks B23 Office Park u Novom BeograduInstitucija za izgradnju i upravljanje nekretninama iz Beograda novi je vlasnik poslovog kompleksa B23 Office Park. Zgrada sa helidromom pored auto-puta, prekoputa "Arene", stoji nedovršena duže od deset godina.

Jedna od najpoznatijih novih zgrada u prestonici prodata je po početnoj ceni od 2,27 milijardi dinara. Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama osnovana je u avgustu ove godine, a kao jedini vlasnik naveden je Zvonko Gobeljić.

Novi vlasnik nedavno je kupio i Industriju motora Rakovica za 1,1 milijardu dinara.

Najvažniju imovinu firme čini poslovni prostor - objekat u izgradnji, površine 60.000 kvadratnih metara, na šest spratova.

Gradnja ovog objekta, koji je predstavljen kao prva zgrada vrhunske, AAA klase, počela je pre deset godina. Preduzeće u čijem vlasništvu je bilo gradilište "Verano motors" otišlo je u stečaj 2015. godine, i od tada je ovaj objekat napušten.

Pre dve godine je prvi put Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila prodaju, a potom još jednu, ali do sada nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kako "Novosti" saznaju novi vlasnik - Zvonko Gobeljić planira da dovrši ovaj reprezentativni objekat za 12 do 14 meseci. Zanimljivo je da je na licitaciji pobedio tursko-rusku kompaniju "Ronosans holding", koja je već stekla reference u našoj zemlji, a ima ogromnu reputaciju u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik