Raspisan javni poziv za gradnju obilaznice Doboj

Bez autora
Feb 25 2020

Preduzeće „Autoputevi RS“ raspisalo je javni poziv za izgradnju koridora „Pet ce“ kroz Srpsku, odnosno obilaznice Doboj, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, a procjenjena vrijednost ovog projekta je 150 miliona evra.

Glavni radovi na ovom projektu podrazumijevaju izgradnju dionice u dužini od 5,6 kilometara uključujući sve vezane lokalne puteve i glavne objekte i to dvostruke tunele „Putnikovo brdo jedan“ u dužini od 1,6 kilometara, te „Putnikovo brdo dva“ od 700 metara, kao i most „Rudanka“ preko rijeke Bosne i vijadukt „Putnikovo brdo“.

Na javni poziv mogu da se prijave domaće i inostrane kompanije najkasnije do 4. maja, a ona firma koja pobijedi na konkursu posao bi trebalo da završi u roku od pet godina.

- Očekivano trajanje ugovora je tri godine, ali je firmama dat i period od dvije godine za otklanjanje nedostataka koji se mogu pojaviti prilikom realizacije ovog projekta  - navedeno je u javnom pozivu.

Opšti uslov koji ponuđači treba da ispune jeste da su u posljednjih pet godina imali prosječni godišnji promet od 80 miliona evra.

- Ponuđač mora da dokaže i da ima uspješno iskustvo kao glavni izvođač, vodeći partner, partner u zajedničkom nastupanju ili podizvođač u izvođenju najmanje dva projekta po sistemu „projektuj i izgradi“ čija vrijednost nije manja od 90 miliona evra u posljednjih pet godina  - stoji u javnom pozivu.

Ponuđači treba da dostave i tendersku garanciju u iznosu od 1,50 miliona evra. Izgradnja obilaznice Doboj na koridoru „Pet ce“ biće finansirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik