Savjet za privatizaciju predložio prodaju akcija firme "Kotor – projekt"

Bez autora
Sep 10 2019

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je danas Vladi da u ovogodišnji Plan privatizacije uvrsti prodaju 16,65 odsto akcija kompanije Kotor – projekt, koje su u vlasništvu Investiciono razvojnog fonda. Savjet je dopunu ovogodišnjeg Plana privatizacije Vladi predložio na osnovu inicijative IRF-a. Predlaže se da u ovogodišnji Plan privatizacije bude uvrštena i prodaja 16,65 odsto, odnosno 748 akcija kompanije Kotor – projekt koje su u vlasništvu Fonda, navodi se u saopštenju Vlade. Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta i premijer Duško Marković, usvojen je izvještaj revizorske kuće Omega iz Podgorice o reviziji realizacije ugovora o kupoprodaji i investiranju u dio lokaliteta fabrike Gornji Ibar, odnosno lokacije 1A, kao i ugovora o zakupu dijela lokaliteta te fabrike, odnosno lokacije 1B, za izvještajni period od oktobra 2015. do kraja prošle godine.

Od danas i elektronska prijava firmarinaSavjet za privatizaciju predložio prodaju akcija firme "Kotor – projekt"Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je danas Vladi da u ovogodišnji Plan privatizacije uvrsti prodaju 16,65 odsto akcija kompanije Kotor – projekt, koje su u vlasništvu Investiciono razvojnog fonda (IRF).

Savjet je dopunu ovogodišnjeg Plana privatizacije Vladi predložio na osnovu inicijative IRF-a.

„Predlaže se da u ovogodišnji Plan privatizacije bude uvrštena i prodaja 16,65 odsto, odnosno 748 akcija kompanije Kotor – projekt koje su u vlasništvu Fonda“, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta i premijer Duško Marković, usvojen je izvještaj revizorske kuće Omega iz Podgorice o reviziji realizacije ugovora o kupoprodaji i investiranju u dio lokaliteta fabrike Gornji Ibar, odnosno lokacije 1A, kao i ugovora o zakupu dijela lokaliteta te fabrike, odnosno lokacije 1B, za izvještajni period od oktobra 2015. godine do kraja prošle godine.

Vladi je predloženo da usvoji izvještaj o radu Savjeta sa izvještajem o realizaciji Plana privatizacije za prvu polovinu godine.

„U izvještajima su nabrojane ključne aktivnosti Savjeta, rezultati sprovođenja Plana privatizacije kao i statistika realizacije zaključaka Savjeta u prvom polugodištu. Realizovano je 88 odsto zaključaka Savjeta, realizacija deset odsto je u toku, dok dva odsto zaključaka nije realizovano“, navodi se u saopštenju.

Razmotrena je i usvojena informacija o statusu realizacije objavljenih javnih poziva i drugih projekata u nadležnosti Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta.

Savjet je zadužio Tendersku komisiju da preduzme aktivnosti na što skorijem raspisivanju tendera za davanje u dugoročni zakup lokaliteta Mrkovi – Bijela Stijena i da u saradnji sa pravnim i finansijskim savjetnicima analizira opravdanost predlaganja projekata Donja Arza i Uvala Masline – Rt Odrač, Bušat u Plan privatizacije za narednu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik