Slovenski proizvođač dijelova za BMW i Mercedes izgradio tvornicu

Bez autora
May 23 2019

Slovenska grupa LTH Castings, poznata kao jedna od najvećih europskih visokotehnoloških ljevaonica aluminija, završila je investiciju u novu tvornicu alata. U kompaniji kojoj su prošlogodišnji prihodi i dobit snažno porasli kažu da su ulagali jer namjeravaju nastaviti širiti svog poslovanje i razvojni odjel. LTH Castings, koji ima gotovo dvije tisuće zaposlenih u Sloveniji, isporučitelj je aluminijskih odljevaka za automobilsku industriju, kao što su dijelovi motora, dijelovi mjenjača ili dijelovi kočionih sustava. Među njihovim glavnim kupcima su dva njemačka proizvođača premium automobila Mercedes i BMW. Kompanija koja je u vlasništvu grupe menadžera postigla je značajan rast u posljednjih nekoliko godina. Tvornice ima u Vincarjima i Trati pokraj Škofje Loke, u Ljubljani, također i u Hrvatskoj i Makedoniji. Grupa ima 3200 zaposlenika.

Slovenski proizvođač dijelova za BMW i Mercedes izgradio tvornicuSlovenska grupa LTH Castings, poznata kao jedna od najvećih europskih visokotehnoloških ljevaonica aluminija, završila je investiciju u novu tvornicu alata.

U kompaniji kojoj su prošlogodišnji prihodi i dobit snažno porasli kažu da su ulagali jer namjeravaju nastaviti širiti svog poslovanje i razvojni odjel. LTH Castings, koji ima gotovo dvije tisuće zaposlenih u Sloveniji, isporučitelj je aluminijskih odljevaka za automobilsku industriju, kao što su dijelovi motora, dijelovi mjenjača ili dijelovi kočionih sustava. Među njihovim glavnim kupcima su dva njemačka proizvođača premium automobila Mercedes i BMW.

Tvornica i u Hrvatskoj

Kompanija koja je u vlasništvu grupe menadžera postigla je značajan rast u posljednjih nekoliko godina. Tvornice ima u Vincarjima i Trati pokraj Škofje Loke, u Ljubljani, također i u Hrvatskoj i Makedoniji. 

Grupa ima 3200 zaposlenika. Prihodi i dobit uvelike su se povećali. Matično društvo u 2015. godini ostvarilo je prihode od 176 milijuna eura, a prošle godine 299 milijuna eura (321 milijun eura prihoda u grupi), dok je neto dobit porasla sa 18,4 na 38,4 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Dodana vrijednost povećala se sa 51.929 eura po zaposleniku na 60.194 eura. Kompanija tvrdi da je njihova nova tvornica alata danas najveća i najmodernija u Sloveniji. U 2014. godini počeo je s radom prvi dio zgrade, a 2018. godine nadograđen je još jedan dio, koji se koristi od kraja prošle godine. Ukupna investicija vrijedna je više od 50 milijuna eura. LTH Castings je u proteklih deset godina uložio 280 milijuna eura u strojeve, opremu i prostore, od čega je u samo posljednje tri godine uloženo 134 milijuna eura.

Najmoderniji u Europi

U LTH Castingsu u Tratu najveći dio proizvodnje odnosi se na alatničarstvo. Tvornica alata je jedna od najmodernijih u Europi, ali njezin važan dio su i odjel razvoja, kao i odjel za tehnologiju proizvodnje alata.  Tvornica alata ima ukupno 213 zaposlenika, od čega 145 u proizvodnji i 68 u razvoju.

Na pitanje kako rade ove godine i kako stoje s narudžbama, i da li će i dalje zapošljavati, odgovorili su:

"U 2019. godini LTH Castings posluje stabilno, a i ove godine planiramo rast poslovanja, ali tržište se usporava posljednjih mjeseci. Posvećujemo se financijskoj stabilnosti i održivosti našeg poslovanja, a mnogo ulažemo u stjecanje novih poslova.  Također, sustavno ulažemo u tehnologiju, proizvodne kapacitete i vrhunske stručnjake. Zbog sustavnog ulaganja u razvoj i dalje zapošljavamo, kako u području razvoja, tako i u proizvodnji. Dinamiku zapošljavanja prilagodit ćemo stanju na tržištu", kažu iz kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik