Slovenski sud potvrdio odluku Agencije o oduzimanju Agrokorovih dionica Mercatora

Bez autora
Jan 07 2020

Okružni sud u Ljubljani potvrdio je odluku slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojom se privremeno Agrokoru d.d. oduzimaju dionica Mercatora.

Okružni sud u Ljubljani potvrdio je odluku slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojom se privremeno Agrokoru d.d. oduzimaju dionica Mercatora.

"AVK je danas primila odluku Okružnog suda u Ljubljani o tužbi pravne osobe Agrokor vezano uz odluku o AVK zaštiti izvršne odluke o prekršaju, kojom je AVK Agrokoru privremeno oduzeo dionice Mercatora. Agencija pojašnjava da je sud odlukom u potpunosti potvrdio raniju odluku agencije i tužbu odbacilo kao neutemeljenu", poručili su iz AVK.

Podsjetimo, AVK je prethodno kaznio Agrokor s 53 milijuna eura zbog neprijavljivanja kupnje slovenske Costelle, a potom je kao "zalog" za tu odluku privremeno oduzeo Agrokorove dionice Mercatora.

"Agrokor izražava žaljenje zbog odluke suda te će upotrijebiti sva raspoloživa pravna sredstva da bi postigao poništenje pravomoćne odluke Agencije i osigurao svoja vlasnička ovlaštenja u Mercatoru. Budući da obrazloženje odluke Okrajnog sodišča nije uvjerljivo i pravno je neutemeljeno, Agrokor i dalje ima stav da je odluka Agencije neustavna, arbitrarna i nezakonita te da je Agencija prilikom donošenja odluke o privremenom oduzimanju dionica grubo kršila pravila postupka", prvi je komentar Agrokora na ovu sudsku odluku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik