Šolakovi ozbiljni medijski planovi u Sloveniji

Bez autora
Jan 27 2021

Tvrtka United Media, koja posluje u United Group, ove godine planira proširiti svoje poslovanje na slovensko tržište, javljaju Finance.

Namjerava uspostaviti mrežni informativni portal brenda N1 koji već djeluje u regiji, pišu Finance.

Već je osnovana tvrtka Adria News, u okviru koje će spomenuti web portal raditi u Sloveniji. Direktorica tvrtke je Katja Šeruga, koja će ujedno biti i glavna urednica portala N1 Slovenija. Portal će započeti s radom u prvoj polovici ove godine. Televizijski program N1 trenutno nije planiran u Sloveniji.

United Group, čiji je većinski udio u ožujku 2019. kupio britanski fond BC Partners, a oko četvrtine zadržao poduzetnik Dragan Šolak, vlasnik je Telemacha, internetskog portala za kupovinu Shoppster i sportskih programa Sport Klub u Slovenija. Vijesti N1 trenutno rade u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Finance navode i zainteresirane za preuzimanje tvrtke TS Media, koju prodaje Telekom Slovenije. To su jedna od Šolakovih tvrtki, austrijska izdavačka kuća Styria, jedna od tvrtki biznismena Martina Odlazeka, mađarske TV2 i Adria Media.

U studenom prošle godine Telekom Slovenija objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupnju stopostotnog vlasničkog udjela u TS Media, koja je, između ostalog, vlasnik i operater Siol.net-a, Najdi.si i Bizi. si portala. Telekom preferira prodaju cjelokupnog udjela, a također je spreman procijeniti moguću prodaju pojedinačne imovine tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik