Sporazum o naučno-tehnološkoj saradnji Srbije i SAD

Bez autora
Apr 25 2010

U Vašingtonu su potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i podsekretar za demokratiju i globalne poslove SAD Marija Otero potpisali Sporazum o naučno-tehnološkoj saradnji Srbije i SAD. Ovaj sporazum je velika prilika za tehnološke kompanije iz SAD da dođu da rade u Srbiji. Srbija i SAD već trideset godina imaju zvanične odnose na polju nauke i tehnologije. Sporazum je važan korak za Srbiju jer su SAD zemlja koja predvodi u nauci i tehnologiji i na nama je da tu priliku iskoristimo. Srpska naučna dijaspora najjača je upravo u SAD. Sporazumom se rešava problem izdavanja viza za članove naučne zajednice, kao i problem intelektualne svojine, a otvaraju se vrata i za druge sporazume između instituta, univerziteta i naučnih ustanova ove dve zemlje.

Sporazum o naučno-tehnološkoj saradnji Srbije i SADU Vašingtonu su potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i podsekretar za demokratiju i globalne poslove SAD Marija Otero potpisali Sporazum o naučno-tehnološkoj saradnji Srbije i SAD.

Ovaj sporazum je velika prilika za tehnološke kompanije iz SAD da dođu da rade u Srbiji. Srbija i SAD već trideset godina imaju zvanične odnose na polju nauke i tehnologije. Sporazum je važan korak za Srbiju jer su SAD zemlja koja predvodi u nauci i tehnologiji i na nama je da tu priliku iskoristimo. Srpska naučna dijaspora najjača je upravo u SAD.

Sporazumom se rešava problem izdavanja viza za članove naučne zajednice, kao i problem intelektualne svojine, a otvaraju se vrata i za druge sporazume između instituta, univerziteta i naučnih ustanova ove dve zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik