Švajcarci nastavljaju investicije na srpskom IT tržištu

Bez autora
Nov 07 2019

Pet stručnih priznanja na internacionalnim IT takmičenjima, integracija srpskih softverskih inženjera u međunarodne timove i 49 procenta žena inženjera u beogradskoj kancelariji, obeležili su pet godina poslovanja švajcarske digitalne agencije Namics na tržištu Republike Srbije. U narednom periodu, Namics će nastaviti implementaciju poslovne strategije sa ciljem da proširi tim u Beogradu za 20 odsto. Iz Namicsa ističu da znanja i veštine srpskih softverskih inženjera prate najaktuelnije svetske trendove u IT industriji. Tokom pet godina poslovanja na tržištu Republike Srbije osnovali smo sedam timova – tim za Java programski jezik, timove za Frontend i „dot net‟ tehnologije, ogranak za dizajn, QA, Salesforce i mobilna rešenja. Članovi ovih timova radili su na nekim od naših najuspešnijih projekata kao što je „Analytics Unlockedˮ za Siemens, „MyMedelaˮ veb šop i „Relaunch Sunrise. Mobile First.ˮ za jednu od najvećih telekomunikacionih kompanija u Švajcarskojˮ, napominje Filip Gort, direktor Namicsove kancelarije u Beogradu.

Švajcarci nastavljaju investicije na srpskom IT tržištuPet stručnih priznanja na internacionalnim IT takmičenjima, integracija srpskih softverskih inženjera u međunarodne timove i 49 procenta žena inženjera u beogradskoj kancelariji, obeležili su pet godina poslovanja švajcarske digitalne agencije Namics na tržištu Republike Srbije. U narednom periodu, Namics će nastaviti implementaciju poslovne strategije sa ciljem da proširi tim u Beogradu za 20 odsto.

Iz Namicsa ističu da znanja i veštine srpskih softverskih inženjera prate najaktuelnije svetske trendove u IT industriji.
„Tokom pet godina poslovanja na tržištu Republike Srbije osnovali smo sedam timova – tim za Java programski jezik, timove za Frontend i „dot net‟ tehnologije, ogranak za dizajn, QA, Salesforce i mobilna rešenja.

Članovi ovih timova radili su na nekim od naših najuspešnijih projekata kao što je „Analytics Unlockedˮ za Siemens, „MyMedelaˮ veb šop i „Relaunch Sunrise. Mobile First.ˮ za jednu od najvećih telekomunikacionih kompanija u Švajcarskojˮ, napominje Filip Gort, direktor Namicsove kancelarije u Beogradu.

Gort dodaje da je posebno ponosan na broj žena zaposlenih u beogradskoj kancelariji koji iznosi 49 odsto od ukupnog broja zaposlenih:

„To je izuzetan uspeh posebno imajući u vidu da se procenat žena u industriji kreće između 15 i 20 odsto. Svake godine organizujemo takmičenje namenjeno isključivo ženama zainteresovanim za softversko inženjerstvo. Želimo da im pružimo podršku i ohrabrimo ih da se uključe u IT sektor.ˮ

Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore, objasnila je da je Namics jedan od dobrih primera poslovanja kompanija iz Švajcarske na srpskom tržištu:

„Poznato je da se IT tržište neprestano razvija i da je zbog toga potrebno neprestano ulagati u inženjere i njihova znanja. Upravo je Namics dobar primer za to, jer omogućava sinergiju znanja i iskustva srpskih, nemačkih i švajcarskih inženjera koja rezultira zapaženim rezultatima na međunarodnom tržištu. Veliko nam je zadovoljstvo da firmu Namics ubrajamo među članove komore i da je ovakva kompanije prepoznala SSCC kao pouzdanog poslovnog partnera.ˮ

„Ovih pet godina bilo je veoma uspešno za nas i naše inženjere u Srbiji. Naredne godine, planiramo da proširimo tim za 20 procenata i da još više investiramo u naše inženjere i dizajnereˮ, zaključuje Filip Gort.

Predstavništvo digitalne agencije Namics u Beogradu otvoreno je 2014. godine kao prva kancelarija ove agencije van teritorije Švajcarske i Nemačke.

Od tada, softverski inženjeri iz Srbije rade zajedno sa 550 kolega iz Sent Galena, Ciriha, Frankfurta, Minhena i Hamburga, a na projektima za najveće svetske brendove kao što su Bucherer, Viktorinoks, Dajmler, Medela, Simens i Sunrise.

U novembru 2018. godine Namics se spojio sa Merkle-om, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima, a time je postao i deo Dentsu Aegis Network-a, omogućivši tako softverskim inženjerima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik