Tekstilpromet prodao bh. podružnicu Grateks

Bez autora
Dec 04 2019

Hrvatska tekstilna kompanija Tekstilpromet priopćila je kako je pristala na prodaju svoje bosanskohercegovačke jedinice Grateks. Ugovor o prodaji 100-postotnog udjela Tekstilpromet-a u sarajevskom Grateksu potpisan je 28. novembra. Tekstilpromet nije obznanio ni ime kupca, ni vrijednost transakcije. Grateks već duže vrijeme ostvaruje negativne poslovne rezultate zbog pogoršanih uvjeta na maloprodajnom tržištu u Bosni i Hercegovini gdje prodaje svoje proizvode, naveo je Tekstilpromet, dodavši da će prodaja bosanskohercegovačke podružnice u stopostotnom vlasništvu rezultirati sa otpisom vriejdnim 2,2 miliona kuna.

Tekstilpromet prodao bh. podružnicu GrateksHrvatska tekstilna kompanija Tekstilpromet priopćila je kako je pristala na prodaju svoje bosanskohercegovačke jedinice Grateks.

Ugovor o prodaji 100-postotnog udjela Tekstilpromet-a u sarajevskom Grateksu potpisan je 28. novembra, priopćila je hrvatska tvrtka u prijavi na Zagrebačkoj berzi u ponedjeljak.

Tekstilpromet nije obznanio ni ime kupca, ni vrijednost transakcije.

"Grateks već duže vrijeme ostvaruje negativne poslovne rezultate zbog pogoršanih uvjeta na maloprodajnom tržištu u Bosni i Hercegovini gdje prodaje svoje proizvode", naveo je Tekstilpromet, dodavši da će prodaja bosanskohercegovačke podružnice u stopostotnom vlasništvu rezultirati sa otpisom vriejdnim 2,2 miliona kuna ( 296 000 eura).

Grateks je službeni predstavnik za BiH velikog broja poznatih marki odjeće kao što su Mango, Okaidi, Gerry Weber, Camel Active i Galeb, pokazuju podaci objavljeni na web stranici bh. kompanije. Posjeduje 15 maloprodajnih centara u nekoliko najvećih bosanskohercegovačkih gradova, uključujući Sarajevo, Mostar, Zenicu, Tuzlu i Banja Luku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik