Telekom Slovenije: Neto dobit pala 24% u prvoj polovici godine

Bez autora
Aug 02 2020

Grupa Telekom Slovenije ostvarila je 335,4 milijuna eura prihoda u prvoj polovici godine, što je dva posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Čista dobit pala je 24 posto, na 14,8 milijuna eura.

Na prihode u prvih šest mjeseci utjecala je i pandemija covida-19, kako u mobilnom segmentu zbog nižih prihoda od roaminga, tako i na veleprodajnom tržištu, gdje su se smanjili prihodi od međunarodnog govornog prometa i gostovanja stranih korisnika u domaćoj mreži.

Situacija s novim koronavirusom utjecala je i na prodaju ostalih usluga i robe, objavio je Telekom Slovenije putem internetske stranice Ljubljanske burze. Prihodi od tradicionalne telefonije manji su, dok su prihodi od mrežne prodaje i energetskog segmenta porasli.

Operativni profit (EBIT) dosegao je 20,7 milijuna eura u prvih šest mjeseci, što je 13% manje nego prije godinu dana. Da nismo uzeli u obzir prodaju Planet TV-a mađarskoj medijskoj tvrtki TV2 media, ta bi brojka bila 15 posto veća.

No, unatoč prodaji Planet TV-a, operativni profit prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) smanjio bi se za jedan posto. U prvih šest mjeseci iznosio je 104,3 milijuna eura ili sedam posto manje nego prije godinu dana.

Širenje koronavirusa utjecalo je na poslovanje Telekoma Slovenije, kao i ostalih kompanija u grupi. Uzimajući u obzir sve poduzete mjere, operator procjenjuje da će negativni utjecaj koronavirusa na EBITDA grupe biti oko 3%.Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik