Telekom Slovenije razvio rješenje koje olakšava borbu protiv koronavirusa

Bez autora
Apr 02 2020

Telekom Slovenije i njegovi partneri razvili su telemedicinsko rješenje koje omogućava daljinsko praćenje bolesnika s koronavirusom.

To bi moglo rasteretiti zdravstveni sustav i smanjiti troškove liječenja, objasnio je direktor e-zdravlja Telecoma Peter Pustatičnik. Rješenje se već koristi u UKC Ljubljana, a dogovoreno je s dvije druge bolnice.

Peter Pustatičnik, voditelj e-zdravlja i e-usluga u Telekomu Slovenije, objasnio je za STA da je rješenje u početku razvijeno za zbrinjavanje kroničnih bolesnika, a koronavirusna pandemija pokazala je širu upotrebu usluge. To omogućava praćenje zdravstvenog stanja pacijenata u kućnoj njezi, stalnu komunikaciju između zdravstvenih djelatnika i pacijenata, uz istovremeno smanjenje rizika od infekcije od strane zdravstvenih djelatnika i drugih pacijenata.

"Posljednje, ali ne najmanje bitno, telemedicinsko liječenje pacijenata povećava zdravstvene kapacitete zdravstvenih pružatelja usluga, učinkovitost korištenja kreveta i drugih kapaciteta bolnica, medicinskog osoblja i smanjuje troškove, jer dan bolničke skrbi košta državu preko 110 eura", izvijestio je Telekom Slovenije.

Njihova usluga nije besplatna. Procjenjuje da je oko deset dana telemedicinske skrbi po pacijentu oko 40 dolara, što uključuje stalnu tehnološku podršku, tablet ili mobitel, aplikaciju za pacijente povezane s mjeračima vitalne funkcije koje koristi pacijent kod kuće i klinički portal za zdravstveno osoblje, putem kojeg osoblje nadzire i komunicira s pacijentom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik