"Telenor" planira investicije i poboljšanje usluga u Srbiji

Bez autora
Sep 11 2018

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić i predstavnici PPF grupe – Marek Slačik i Majk Mišel saglasili su se na sastanku o tome da su investicije u telekomunikacionom sektoru potrebne za dalji rast tržišta u našoj zemlji. Matić je tom prilikom istakla da država intenzivno radi na obezbeđivanju uslova za podsticanje ulaganja u telekomunikacije, pre svega radi izgradnje mreže i omogućavanja uslova za razvoj novih servisa i usluga. Ona je podsetila na to da je usvojena Strategija razvoja novih mreža, koja definiše smernice za razvoj elektronskih komunikacija, kao i da se očekuje uskoro usvajanje novog Zakona o elektronskim komunikacijama koji će doprineti povećanju efikasnosti i konkurentnosti...

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić i predstavnici PPF grupe – Marek Slačik i Majk Mišel saglasili su se na sastanku o tome da su investicije u telekomunikacionom sektoru potrebne za dalji rast tržišta u našoj zemlji.

Matić je tom prilikom istakla da država intenzivno radi na obezbeđivanju uslova za podsticanje ulaganja u telekomunikacije, pre svega radi izgradnje mreže i omogućavanja uslova za razvoj novih servisa i usluga.

Ona je podsetila na to da je usvojena Strategija razvoja novih mreža, koja definiše smernice za razvoj elektronskih komunikacija, kao i da se očekuje uskoro usvajanje novog Zakona o elektronskim komunikacijama koji će doprineti povećanju efikasnosti i konkurentnosti. 

Rast tržišta iz godine u godinu nije veliki, ali je stabilan, napomenula je Matić, navodeći da za prethodnu godinu prihodi od elektronskih komunikacija iznose 191,2 milijarde dinara, odnosno 4,3 odsto odsto BDP-a.

Izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija PPF grupe Marek Slačik, koja je vlasnik „Telenorovih” telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući i Srbiju, istakao je da su ekonomski parametri u Srbiji pozitivni, da smo zemlja sa značajnim rastom BDP-a i da digitalizacija ide u pravom smeru. 

Srbija je odlično mesto za buduća ulaganja u oblasti telekomunikacija, i imamo jasnu viziju kako da doprinesemo razvoju tržišta i poboljšamo usluge za korisnike, prema modelima koji su se pokazali kao veoma uspešni u Češkoj i Slovačkoj, rekao je Slačik.

Budući generalni direktor "Telenora" u Srbiji Majk Mišel takođe je potvrdio ambicije da ta kompanija zadrži i ojača lidersku poziciju u regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik