Tender za sanaciju i izgradnju terminala u luci Smederevo

Gradska uprava Smedereva u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, raspisala je tender za sanaciju i izgradnju terminala za rasuti i teretni deo luke Smederevo.

Projekat se finansira putem zajma Evropske investicione banke (EIB), kojim se obezbeđuje 50 odsto vrednosti projekta, dok će druga polovina biti finansirana iz budžeta Srbije.

Radovi, inače, podrazumevaju sanaciju postojeće luke i pristaništa, površine od približno 3,8 hektara, odnosno 170 metara i izgradnju novog dela lučkog terminala za rasuti i rašireni teret površine oko 21 hektar i keja u dužini od približno 670 metara, piše portal eKapija.

Takođe, radovi uključuju infrastrukturu pristupnog puta i luku i komunalne usluge, odnosno, unutrašnje puteve i železnice, vodovod, napajanje električnom energijom.

"Postojeća lučka postrojenja moraju početi s radom tokom radova. Ugovorom će se upravljati prema FIDIC uslovima ugovora o izgradnji građevinskih i inženjerskih radova koji je projektovao poslodavac", navodi se u dokumentaciji, prenosi portal.

Ponuđači moraju da dostave garanciju za nadmetanje u iznosu od 1.100.000 evra prilikom podnošenja ponude.

Rok za ponude je 20. oktobar ove godine, a javno otvaranje biće održano 22. oktobra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik