Triglav: Mali dioničari traže veću dividendu

Bez autora
May 22 2019

Zavarovalnica Triglav primila je protuprijedlog dioničara Zavoda VZMD - Sveslovensko združenje malih delničarjev, koji je izmijenjen 17. svibnja 2019. u točku 3. dnevnog reda skupštine dioničara Zavarovalnice Triglav. Protuprijedlogom se predlaže isplata dividende iz dijela akumulirane dobiti u ukupnom iznosu od 63,7 milijuna eura, što iznosi 2,8 eura bruto po dionici, odnosno 0,3 eura više po dionici u odnosu na predloženih 2,5 eura. Uprava Zavarovalnice Triglav iznijela je svoje protivljenje s protuprijedlogom, a u obrazloženju navode da je pri donošenju prijedloga o isplati dividende fokus bio na srednjoročnoj održivoj ciljnoj adekvatnosti kapitala, kreditnom rejtingu i osiguravanju financijske stabilnosti Grupe Triglav.

Triglav: Mali dioničari traže veću dividenduZavarovalnica Triglav primila je protuprijedlog dioničara Zavoda VZMD - Sveslovensko združenje malih delničarjev, koji je izmijenjen 17. svibnja 2019. u točku 3. (Nacrt rješenja br. 3.1) dnevnog reda skupštine dioničara Zavarovalnice Triglav.

Protuprijedlogom se predlaže isplata dividende iz dijela akumulirane dobiti u ukupnom iznosu od 63,7 milijuna eura, što iznosi 2,8 eura bruto po dionici, odnosno 0,3 eura više po dionici u odnosu na predloženih 2,5 eura.

Uprava Zavarovalnice Triglav iznijela je svoje protivljenje s protuprijedlogom, a u obrazloženju navode da je pri donošenju prijedloga o isplati dividende fokus bio na srednjoročnoj održivoj ciljnoj adekvatnosti kapitala, kreditnom rejtingu i osiguravanju financijske stabilnosti Grupe Triglav.

Smatraju da predloženi protuprijedlog ne uzima u obzir aspekte adekvatnosti kapitala, financijsku stabilnost, kreditni rejting i ciljani rast i razvoj Grupe Triglav, čime se potencijalno izlaže Grupi prekomjernim, čak i regulatornim rizicima.

Također ističu da Prijedlog Uprave i Nadzornog odbora prati obvezu isplate atraktivnih dividendi dioničarima. Prema njihovom prijedlogu, 70% konsolidirane neto dobiti Grupe Triglav za 2018. godinu bit će izdvojeno za isplatu dividende, što je znatno iznad praga od 50% utvrđenog u usvojenoj dividendnoj politici Društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik