Turska kompanija “Kaljon” zainteresovana za izgradnju šumadijskog koridora

Bez autora
Oct 08 2019

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su danas sa delegacijom turske firme “Kaljon” o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor “Vožd Karađorđe”. Državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica upoznao je predstavnike “Kaljona” sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa. Predstavnici ove kompanije iskazali su zainteresovanost za to da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje.

Turska kompanija “Kaljon” zainteresovana za izgradnju šumadijskog koridoraPredstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su danas sa delegacijom turske firme “Kaljon” o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor “Vožd Karađorđe”.

Državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica upoznao je predstavnike “Kaljona” sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici ove kompanije iskazali su zainteresovanost za to da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje.

Kompanija “Kaljon” osnovana je 1974. godine i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu.

Ova kompanija trenutno upravlja projektima čija je ukupna vrednost približno 30 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik