Turski investitor spreman da uloži 85 miliona eura u solarni park u Hercegovini

Bez autora
Jun 22 2021

Na marginama sastanka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana sa članovima Predsjedništva BiH u Turskoj bilo je razgovora sa potencijalnim investitorima zainteresovanim za gradnju solarnog parka.

– To je investicija od 85 milona eura i mi treba da nađemo prostor. Naravno, kod nas postoji značajan prostor u Hercegovini. Јedan od planskih dokumenata Evrope je prelazak na zelenu energiju i to je nešto na čemu moramo ubrzano da radimo i prihvatimo svakoga ko je značajan investitor, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru za RTRS.

Dodik kaže da su i potencijalni investitori svjesni složene političke situacije u BiH, pa kad se i odluče da investiraju uglavnom sami biraju mjesto, a za primjer navodi potencijalnog turskog investitora koji je izrazio želju da gradi bolnicu za onkološke pacijente.

– Mi dogovoramo da se jedna takva bolnica napravi u Istočnom Sarajevu i on razumije i čak je došao i rekao da želi da to bude u Istočnom Sarajevu, a ne u Federaciji jer smatra da je Republika Srpska stabilnije, fleksibilnije i bolje mjesto za ulaganje – istakao je Dodik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik