U kolovozu ponovo letovi između Londona i Ljubljane

Bez autora
Jul 29 2021

Među znakovima oživljavanja zračnog prometa između Otoka i svijeta također je oživljavanje letova iz Londona za Ljubljanu.

Easyjet ponovno će u rujnu početi letjeti za Ljubljanu (karte su već u prodaji), dva puta tjedno (srijedom i nedjeljom) iz zračne luke Gatwick. U studenom će se broj tjednih letova povećati na četiri. British Airways u kolovozu će uvesti takozvane ljetne letove između Londona i Ljubljane. Dvije godine tjedno, ponedjeljkom i petkom. Prekinut će ih u rujnu, a ponovno uvesti u svibnju sljedeće godine, a ponovno prekinuti u listopadu 2022.

Airlines UK Association ističe kako se još ne može govoriti o stvarnom oživljavanju međunarodnih putovanja iz Britanije. Ova udruga također pripisuje krivnju semaforskom sustavu stranih zemalja i skupim trostrukim testiranjima. Premalo je otočana spremno ukrcati se u avion ili otputovati u inozemstvo.

U zračnoj luci Heathrow, prije pandemije najprometnije zračne luke u Europi, očekuju da će ove godine njihov promet pasti na samo 21,5 milijuna putnika. Ovo je ogroman pad, jer ih je u 2019. bilo gotovo 90 milijuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik