Uskoro turbo-punjači sa oznakom "Mejd in Srbija"

Bez autora
Nov 14 2019

Na gradilištu buduće fabrike za proizvodnju automobilskih turbo-kompresora, čija je izgradnja u toku u novosadskoj Radnoj zoni “Sever 4”, polaganjem vremenske kapsule najavljeno je da bi taj veliki industrijski objekat, u kojem će biti otvoreno 500 radnih mesta, trebalo da bude završen za oko šest meseci. Gradilište pogona renomirane austrijske kompanije „BMTS Teknolodži“, jednog od vodećih svetskih proizvođača auto-turbina, posetili su gradonačelnik Miloš Vučević, ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti, direktor „BMTS-a“ Gunter Semeja i Vlatko Đuriček, direktor kompanije „CPT Invest“ u Srbiji. Gradimo jednu od najboljih fabrika u automobilskoj industriji, kompanije „BMTS“ koja iza sebe ima velika imena i veliki renome, istakao je Vučević novinarima posle polaganja vremenske kapsule i zahvalio holandskoj kompaniji „CTP“, koja je u zemljište i objekat od skoro 24.400 kvadratnih metara, na parceli pored autoputa uložila više od 13 miliona evra.

Uskoro turbo-punjači sa oznakom "Mejd in Srbija"Na gradilištu buduće fabrike za proizvodnju automobilskih turbo-kompresora, čija je izgradnja u toku u novosadskoj Radnoj zoni “Sever 4”, polaganjem vremenske kapsule najavljeno je da bi taj veliki industrijski objekat, u kojem će biti otvoreno 500 radnih mesta, trebalo da bude završen za oko šest meseci.

Gradilište pogona renomirane austrijske kompanije „BMTS Teknolodži“, jednog od vodećih svetskih proizvođača auto-turbina, posetili su gradonačelnik Miloš Vučević, ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti, direktor „BMTS-a“ Gunter Semeja i Vlatko Đuriček, direktor kompanije „CPT Invest“ u Srbiji.

- Gradimo jednu od najboljih fabrika u automobilskoj industriji, kompanije „BMTS“ koja iza sebe ima velika imena i veliki renome – istakao je Vučević novinarima posle polaganja vremenske kapsule i zahvalio holandskoj kompaniji „CTP“, koja je u zemljište i objekat od skoro 24.400 kvadratnih metara, na parceli pored autoputa uložila više od 13 miliona evra.

Planirano je, kako je dodao, da „BMTS“ u opremanje uloži oko 35 miliona evra i da zaposli najmanje 500 radnika, uključujući 50 inženjera koji će raditi na razvojnim projektima u budućem razvojno-istraživačkom centru pri toj fabrici.

Naglasivši da je u Novi Sad stigla nova velika investicija, izuzetno važna ne samo grad nego i našu zemlju, Vučević je najavio i nova ulaganja.

- Za najmanje godinu do dve godine, imaćemo nove fabrike ovde na susednim parcelama, jer vlada veliko interesovanje investitora. Nadam se da će već krajem aprila iduće godine „CTP-ov“ industrijski park u Novom Sadu početi da radi.

Ambasador Luteroti izrazio je veliko zadovoljstvo realizacijom te značajne investicije u Novom Sadu i npomenuo da su austrijski investitori vrlo zadovoljni uslovima koje imaju u Srbiji a Semeja je naglasio da su odluku o izgradnji fabrike u Novom Sadu u „BMTS-u“ doneli nakon temeljnog istraživanja potencijalnih lokacija.

Poruke

Gradonačelnik Novog Sada, ambasador Austrije i predstavnici dveju kompanija su u unutrašnjost vremenske kapsule ubacili svoje poruke. - „Za snažan Novi Sad, za nove investicije, za nova radna mesta“ - zapisao je Vučević.

Holandska firma

“CPT Invest“ poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi. - Imamao u vlasništvu više od 5,5 miliona kvadratnih metara objekata, koje rentiramo svojim partnerima. Ovo je u Srbiji peti projekat za protekle dve godine, koliko ovde poslujemo – rekao je Đuriček.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik