Uskoro u Petrinji laboratorij za analizu meda

Bez autora
Jan 26 2021

Usprkos elementarnoj nepogodi potresa u Petrinji, koji je nanio katastrofalne posljedice, život i poduzetništvo nisu stali, čemu svjedoči i tvrtka Agro Simpa iz Siska, koja je objavila da uskoro otvara novi laboratorij za analizu meda i pčelinjeg voska.

Laboratorij će se nalaziti u samom centru Petrinje, dijelu grada koji je pretrpio najveće štete od potresa, a iz ove tvrtke ističu da su unatoč problemima uspjeli sanirati posljedice nepogode te nastavljaju s ciljevima koje su si zadali.

Kako pojašnjavaju, laboratorij će biti opremljen najmodernijom opremom za analizu meda te će moći raditi sve analize prema pravilniku o kakvoći meda, a također su nabavili i specijalni uređaj, infracrveni spektrofotometar FTIR, koji će moći analizirati čistoću pčelinjega voska.

Dodaju da se nadaju da je ovo jedan mali korak k oporavku grada Petrinje i vjeruju da će i ostali poduzetnici pokrenuti investicije u potresom pogođenim područjima.

Tvrtka Agro Simpa je najveći lanac trgovina poljoprivrednom opremom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a asortiman im obuhvaća prodaju alata i repromaterijala za poljoprivredu, pčelarstvo, vrt i domaćinstvo.

Distributeri su renomiranih tvornica stočne hrane Inberg, TSH Čakovec, Sano, sjemenskog kukuruza BC Institut, KWS, Poljoprivredni institut Osijek, te zaštitnih sredstava svih poznatijih proizvođača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik