Usvojen plan za "Dobričevo": Najveća industrijska zona u centralnoj Srbiji

Bez autora
Nov 14 2019

Odbornici Skupštine opštine Ćuprija usvojili su plan o industrijskom parku "Dobričevo" na Koridoru 10. Industrijski park "Dobričevo" nalaziće se na 500 hektara i projekat je na kome su zajedno radili opština i Vlada Srbije, i biće najveća industrijska zona u centralnoj Srbiji. Na ovom prostoru gradiće se isključivo proizvodni pogoni, a ostavljena je mogućnost da se u pojasu pored samog autoputa, izgradi trgovinska i zona za zabave, rekao je posle sednice Skupštine opštine predsednik opštine Ninoslav Erić. Industrijski park "Dobričevo" stvara uslove za razvoj ne samo Ćuprije, već i celog Pomoravskog okruga, rekao je Erić i dodao da će tu biti zaposleni Ćupričani, ali i radnici iz Paraćina i Jagodine, možda i iz Batočine, Lapova, Velike Plane, Kragujevca i južno do Aleksinca i Kruševca.

Usvojen plan za "Dobričevo": Najveća industrijska zona u centralnoj SrbijiOdbornici Skupštine opštine Ćuprija usvojili su plan o industrijskom parku "Dobričevo" na Koridoru 10.

Industrijski park "Dobričevo" nalaziće se na 500 hektara i projekat je na kome su zajedno radili opština i Vlada Srbije, i biće najveća industrijska zona u centralnoj Srbiji.

"Na ovom prostoru gradiće se isključivo proizvodni pogoni, a ostavljena je mogućnost da se u pojasu pored samog autoputa, izgradi trgovinska i zona za zabave", rekao je novinarima posle sednice Skupštine opštine predsednik opštine Ninoslav Erić.

Industrijski park "Dobričevo" stvara uslove za razvoj ne samo Ćuprije, već i celog Pomoravskog okruga, rekao je Erić i dodao da će tu biti zaposleni Ćupričani, ali i radnici iz Paraćina i Jagodine, možda i iz Batočine, Lapova, Velike Plane, Kragujevca i južno do Aleksinca i Kruševca.

On je dodao da će Ćuprija u ovoj zoni dobiti velike i značajne investitore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik