Užice dobija hotel sa četiri zvezdice

Bez autora
Jun 03 2020

Stari grad u Užicu, Neolitsko naselje u Staparima, najstarija hidro-centrala na Balkanu, jedinstvena postavka Užička republika u Narodnom muzeju. To je samo deo turističke ponude grada na Đetinji, te brojni zanimljivi sadržaji privlače sve veći broj turista.

Međutim, problem predstavlja nedostatak smeštajnih kapaciteta, a rešenje stiže krajem jula, jer se u Krčagovu gradi hotel, prvi nakon skoro pola veka.

"Na mestu nekadašnje 'Metaloprerade', na 1800 kvadrata gradi se garni hotel, koji će biti kategorisan sa četiri zvezdice. U svom sastavu imaće 16 komfornih soba i višenamesnku salu. Trebalo je da radovi budu gotovi do polovine juna, ali zbog korona virusa radovi su se odvijali usporeno, pa očekujemo da hotel primi prve goste krajem jula", rekao je za Rinu komercijalni direktor kompanije "Koper-kom" Ivan Cvijović.

Ova užička kompanija koja se skoro tri decenije bavi trgovinom obojenim metalima i proizvodnjom aliminijumske i PVC stolarije, ovaj prvi hotel u Užicu nakon pola veka gradi iz sopstvenih sredstava.

"Otvaranje hotela znači i nova radna mesta. Posao će dobiti najmanje desetak radnika. Sala će biti korišćena za potrebe kongresnog turizma, slavlja, imaće igraonicu za decu, veliki parking i terasu sa staklenom baštom", izjavio je Cvijović.

Koliko je otvaranje novog hotela bitno za Užice govori i podatak da u Užicu ima samo 79 registrovanih objekata za smeštaj turista, a njihov kapacitet ukupno je 300 ležajeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik