Virovitica do 2012. godine dobiva prvi trgovački centar sa 50 lokala

Bez autora
Mar 23 2010

Do kraja 2012. godine u Virovitici bi trebao biti otvoren prvi veliki trgovački centar, po koncepciji sličan zagrebačkom Avenue Mallu; na čak 18.500 četvornih metara planirano je 50 lokala i oko 270 novih radnih mjesta. Ugovor o kupnji zemljišta u Poduzetničkoj zoni 3 jučer su s gradonačelnikom Ivicom Kirinom potpisali predstavnici poduzeća PVT d.o.o., člana holding kompanije Oportunitas. PVT je od Grada kupio zemljište vrijedno oko 5,6 milijuna kuna, a još 3,5 milijuna kuna platit će za komunalne doprinose, dok je cijena cijelog projekta čak oko 16 milijuna eura i predstavlja prvi veći trgovački centar u ovom dijelu Hrvatske te prvu greenfield investiciju na županijskom području.

Virovitica do 2012. godine dobiva prvi trgovački centar sa 50 lokalaDo kraja 2012. godine u Virovitici bi trebao biti otvoren prvi veliki trgovački centar, po koncepciji sličan zagrebačkom Avenue Mallu; na čak 18.500 četvornih metara planirano je 50 lokala i oko 270 novih radnih mjesta.

Ugovor o kupnji zemljišta u Poduzetničkoj zoni 3 jučer su s gradonačelnikom Ivicom Kirinom potpisali predstavnici poduzeća PVT d.o.o., člana holding kompanije Oportunitas.

Trgovine i zabava?


PVT je od Grada kupio zemljište vrijedno oko 5,6 milijuna kuna, a još 3,5 milijuna kuna platit će za komunalne doprinose, dok je cijena cijelog projekta čak oko 16 milijuna eura i predstavlja prvi veći trgovački centar u ovom dijelu Hrvatske te prvu greenfield investiciju na županijskom području.

Virovitički Avenue Mall planiran je kao trgovački centar s bogatom ugostiteljskom ponudom, trgovinama, društvenim sadržajima, igralištem i igraonicom za djecu, te parkiralištem sa 500 parkirališnih mjesta. Konkretna korist samo gradskom proračunu, istaknuli su ulagači, iznosi oko 750.000 kuna poreznih doprinosa godišnje, uz bogat društveni život kroz sadržaje koji gradu trenutačno nedostaju.

– Vjerujemo da će projekt izazvati ozbiljan interes među stanovnicima, koji će ovim putem dobiti vrhunsko odredište za shopping i zabavu, te među ulagačima, među kojima očekujemo i velik broj stranih najmoprimaca lokala, koji će ovim putem dobiti priliku za osvajanje maloprodajnog tržišta. U ovaj projekt ulazimo ozbiljno i sigurni smo da će od njega svi imati koristi – naglasio je Hrvoje Puljiz, direktor PVT-a iz Oportunitas grupe.

Kirin zadovoljan

Gradonačelnik Ivica Kirin pohvalio je projekt koji će, smatra, u budućnosti omogućiti Virovitičanima da u svome gradu kupuju odjeću i obuću te druge potrepštine, po koje danas odlaze u Zagreb ili u mađarski Pečuh.

– Trgovački centar otvara nam nove mogućnosti i dovodi nove ulagače, a ponajprije osigurava nova radna mjesta, koja su nam i te kako potrebna – zaključio je Kirin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik