Više od 400 miliona dinara za opštinu Lučane.

Bez autora
Jul 24 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu Lučane. Brnabić je posetila Guču, koja je nedavno ponovo poplavljena, kao i opštinu Lučane, koju su ranije takođe više puta zadesile poplave i navela je da će od te sume više od 250 miliona dinara biti namenjeno za sanaciju štete, sređivanje vodotokova i izgradnju bedema i nasipa. Premijerka je rekla da je došla da proveri kako teku radovi, uz podsećanje na to da je 11. juna ovaj kraj, odmah nakon poplava, posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više od 400 miliona dinara za opštinu Lučane.Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu Lučane.

Brnabić, koja je danas posetila Guču, koja je nedavno ponovo poplavljena, kao i opštinu Lučane, koju su ranije takođe više puta zadesile poplave, navela je da će od te sume više od 250 miliona dinara biti namenjeno za sanaciju štete, sređivanje vodotokova i izgradnju bedema i nasipa.

Premijerka je rekla da je došla da proveri kako teku radovi, uz podsećanje na to da je 11. juna ovaj kraj, odmah nakon poplava, posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nova ulaganja samo su nastavak posla koji je započet 2014. godine, pri čemu imamo sve manje poplavljenih područja, rekla je ona.

Lučani sada nisu bili poplavljeni, Guča jeste. Završili smo put Stanići–Bugarčići–Belica u Guči, koji je odnela poplava, istakla je predsednica Vlade.

Prema njenim rečima, do sada je isplaćeno približno devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.

Brnabić je posetila i pekaru „Maksimil” u selu Krstac u Lučanima, koja je bila poplavljena prilikom izlivanja reke u tom mestu.

Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da je ova pekara poplavljena. Vlasnicima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukupno 50 miliona dinara pomoći porodicama, najavila je premijerka.

Pored toga, kako je dodala, biće uloženo još 200 miliona dinara u dodatno sređivanje vodotokova, nasipa, bedema, ali i u rekonstrukciju škole u Guči, za šta je predviđeno 150 miliona dinara.

Premijerka je, pored deonice puta Stanići–Bugarčići–Belica i pekare “Maksimil”, obišla i bedem na Bjelici i tom prilikom razgovarala sa građanima.

Brnabić je najavila da će celo naselje u opštini Lučani biti zaštićeno bedemom koji će biti podignut.

Bedem do sada, kako je objasnila, nije mogao da bude izgrađen zbog imovinskih odnosa, ali sada su i oni rešeni i “Srbijavode” kreću u raspisivanje tendera, tako da će gradnja kompletnog bedema početi sredinom avgusta, dok će ceo posao biti završen do kraja godine.

Time ćemo dodatno osnažiti odbranu od poplava u Guči. Nastavljamo sve što je započeto 2014. godine. Poplave ne datiraju od 2014. i 2015. godine, već je ovo područje plavljeno i pre 50 godina, ali nije preduzimano ništa da se to spreči, dodala je ona.

Od 2014. godine ulažemo više sredstava nego ikada da bismo rešili te probleme, poručila je predsednica Vlade.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog toga što građani prepoznaju koliko je toga urađeno, ali i lično zalaganje predsednika Vučića i Vlade, uz napomenu da zahvaljujući bedemu na Bjelici u junu nije bilo plavljenja u Lučanima, niti u namenskoj industriji “Milan Blagojević”.

Premijerka je Guču i Lučane posetila sa lokalnim rukovodstvom, direktorom "Srbijavoda" Goranom Puzovićem i direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem.

Brnabić je, po završetku obilaska Guče i Lučana, posetila i opštinu Požega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik