Vlada FBiH dala saglasnost rudnicima za prijem novih radnika

Bez autora
Oct 17 2019

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o prijemu radnika u JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica i ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla. Data je saglasnost za prijem ukupno 268 radnika u ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, za 168 radnika u Pogonu jama Haljinići, 67 radnika u PK Vrtlište, 14 radnika u Pogonu Separacija, 4 radnika u Pogonu Održavanje i 15 radnika u Stručnim službama, a saglasnost nije data za prijem 44 nova radnika. Saglasnost je data i za prijem ukupno 42 radnika u ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, od toga 27 radnika na PK Višća, 15 radnika u Jami Đurdevik, a saglasnost nije data za prijem 20 novih radnika na određeno vrijeme, a prema Programu sufinansiranja.

Vlada FBiH dala saglasnost rudnicima za prijem novih radnikaVlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o prijemu radnika u JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica i ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla.
 
Data je saglasnost za prijem ukupno 268 radnika u ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, za 168 radnika u Pogonu jama Haljinići, 67 radnika u PK Vrtlište, 14 radnika u Pogonu Separacija, 4 radnika u Pogonu Održavanje i 15 radnika u Stručnim službama), a saglasnost nije data za prijem 44 nova radnika (27 radnika Pogon jama Haljinići, 13 radnika PK Vrtlište i 4 radnika pogon Separacija).
 
Saglasnost je data i za prijem ukupno 42 radnika u ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, od toga 27 radnika na PK Višća, 15 radnika u Jami Đurdevik, a saglasnost nije data za prijem 20 novih radnika na određeno vrijeme, a prema Programu sufinansiranja (2 VSS i 18 SSS).
 
U ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla odobren je prijem ukupno 105 radnika i to 35 radnika na PK Dubrave, 35 radnika na PK Šikulje i 35 radnika u Jami Mramor.
 
U ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica odobreno je zapošljavanje jednog radnika, supruge poginulog rudara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik