Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 miliona eura

Bez autora
Oct 16 2019

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke Stephanom Raabeom. Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 miliona eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija, a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 miliona eura osiguran na osnovu ugovora o finansijskoj saradnji između Njemačke i BiH. Oba ugovora implementiraju se putem KfW-a s kojim imamo odličnu, dugogodišnju saradnju i zahvalni smo im što smo u fokusu njihove pažnje za sve društeveno korisne projekte.

Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 miliona euraZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke (KfW)  Stephanom Raabeom.

Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 miliona eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija (SECO), a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 miliona eura osiguran na osnovu ugovora o finansijskoj saradnji između Njemačke i BiH.

„Oba ugovora implementiraju se putem KfW-a s kojim imamo  odličnu, dugogodišnju saradnju i zahvalni smo im što smo u fokusu njihove pažnje za sve društeveno korisne projekte. Ovaj projekt bit će od izuzetne važnosti za unapređenje kvaliteta života građana Gradiške i zaštite životne sredine“, istakao je ministar Bevanda.

Poptisnici su se složili da će realizacijom ovog projekta riješiti problem prikupljanja i tretman otpadnih voda u Gradišci te da su pripremni radovi već počeli, a rok za okončanje projekta je tri godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik