Osnovan Klub otvorenih inovacija

Bez autora
May 31 2020

Klub otvorenih inovacija osnovala je Služba za inovacije PKS u saradnji sa Savetom za saradnju nauke i privrede kako bi podstakla zajedničke aktivnosti velikih i srednjih kompanija sa domaćim startapima i malim privrednim društvima, razvoj domaćeg tržišta.

Klub otvorenih inovacija je ambijent u okviru koga male domaće firme, startapovi, fakulteti i instituti imaju mogućnost da zajedno rade na rešavanju izazova u poslovanju i kreiranju izvoznih proizvoda iz Srbije. Namera je Kluba da doprinese da u budućnosti stotine kompanija razradi svoja "made in Serbia" rešenja, a da naša zemlja postane destinacija prepoznata kao centar visokorazvijenih tehnologija, inovativnih rešenja i izvoznik znanja.

Aktivnosti Kluba otvorenih inovacija usmerene su na organizaciju sastanaka "Innovation Call" između kompanija startapa i malih firmi, njihovo predstavljanje u okviru „Pitch Day“ pred širom publikom i velikim kompanijama i razmatranje poslovnih mogućnosti, kao i na zajedničke radionice koje su odlična prilika za „brainstorming“ o nekom rešenju, inovaciji ili transformaciji koja iz nje proizilazi.

Dodatnu aktivnosti definisaće i Akademija otvorenih inovacija koju će realizovati Poslovna akademija Privredne komore Srbije. Velike kompanije će davati predloge tema namenjenih startapima i malim firmama dok će predavanja držati eksperti različitih oblasti sa dugogodišnjim iskustvom.

Prednosti članstva u Klubu otvorenih inovacija jesu povećanje inovacionog kapaciteta - upoznavanje sa novim tehnologijama i biznis modelima, saradnja na projektima, jačanje produktivnosti kroz uštedu troškova i vremena, poboljšanje imidža kompanije, iniciranje promena i obuka unutar kompanija.

Članstvo u Klubu otvorenih inovacija je besplatno i dostupno je za velike i srednje kompanije koje žele da povećaju inovacione mogućnosti u svom sektoru. Klub je operativan, a prvi poziv za inovacije planiran je za kraj avgusta, dok se početak radionica očekuje u septembru.

Za kompanije koje žele da postanu članice Kluba otvorenih inovacija otvoren je poziv za prijavu na mejl: savet.nip@pks.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik