Akreditovana RRA Bačka

Bez autora
Jan 30 2012

Regionalna razvojna agencija Bačka, sa sedištem u Novom Sadu, zvanično je akreditovana za obavljanje poslova od značaja za ravnomerni regionalni razvoj u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju. Sticanjem akreditacije Regionalna razvojna agencija Bačka postaje subjekt regionalnog razvoja, što će joj omogućiti da na prostoru Bačke, na kojem živi preko milion stanovnika, sprovodi mere i programe od značaja za ravnomerni regionalni razvoj.Kao jedina akreditovana na prostoru Bačke, Regionalna razvojna agencija bi, u skladu sa zakonom, svim zainteresovanim lokalnim samoupravama, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i obrazovnim institucijama trebalo da omogući učešće u programima koje sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a koji su od značaja za socio-ekonomski razvoj Bačke.

Akreditovana RRA BačkaRegionalna razvojna agencija Bačka, sa sedištem u Novom Sadu, zvanično je akreditovana za obavljanje poslova od značaja za ravnomerni regionalni razvoj u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju.

Sticanjem akreditacije Regionalna razvojna agencija Bačka postaje subjekt regionalnog razvoja, što će joj omogućiti da na prostoru Bačke, na kojem živi preko milion stanovnika, sprovodi mere i programe od značaja za ravnomerni regionalni razvoj.

Kao jedina akreditovana na prostoru Bačke, Regionalna razvojna agencija bi, u skladu sa zakonom, svim zainteresovanim lokalnim samoupravama, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i obrazovnim institucijama trebalo da omogući učešće u programima koje sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a koji su od značaja za socio-ekonomski razvoj Bačke.

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju.

Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor, kao i pet privrednih subjekata Slovan progres - Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić - Bačka Palanka, I2R  Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji - Novi Sad i Centar za organsku proizvodnju - Selenča.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik