Brčko: Povoljni uslovi za osnivanje firmi

Bez autora
Jul 03 2012

Na području distrikta Brčko u prvih pet mjeseci 2012. godine registrovano je 4.507 privrednih subjekata što predstavlja pozitivne pokazatelje u odnosu na cijelu prošlu godinu kada ih je bilo 4.454. U tom periodu osnovano je 157, a ugašeno 95 privrednih subjekata, te da je otvoreno 75 samostalnih preduzetničkih radnji, a 56 je zatvoreno. U prošloj godini bilo je registrovano 350 privrednih subjekata, a 253 ugašeno. Zakonski propisi u distriktu povoljniji su u odnosu na entitete. Kao olakšice za preduzetnike ne treba zanemariti ni umanjenu poresku osnovicu za novozaposlene radnike i nepostojanje fiskalizacije u distriktu. Treba uzeti u obzir i Zakon o podsticaju privrednog razvoja koji pruža dobre mogućnosti privrednim subjektima.

Brčko: Povoljni uslovi za osnivanje firmiNa području distrikta Brčko u prvih pet mjeseci 2012. godine registrovano je 4.507 privrednih subjekata što predstavlja pozitivne pokazatelje u odnosu na cijelu prošlu godinu kada ih je bilo 4.454, rekla je vršilac dužnosti šefa brčanske Poreske uprave Slavica Vujić.

Ona je navela da je u tom periodu osnovano 157, a ugašeno 95 privrednih subjekata, te da je otvoreno 75 samostalnih preduzetničkih radnji, a 56 je zatvoreno.

Vujićeva je novinarima rekla da je u prošloj godini bilo registrovano 350 privrednih subjekata, a 253 ugašeno.

Vujićeva je istakla da su zakonski propisi u distriktu povoljniji u odnosu na entitete, navodeći primjer Zakona o porezu na dobit koji preduzetnicima pruža niz olakšica.

"Kao olakšice za preduzetnike ne treba zanemariti ni umanjenu poresku osnovicu za novozaposlene radnike i nepostojanje fiskalizacije u distriktu. Treba uzeti u obzir i Zakon o podsticaju privrednog razvoja koji pruža dobre mogućnosti privrednim subjektima", napomenula je Vujićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik