"D-kompani" dobitnik nagrade "Blic preduzetnik"

Bez autora
Mar 12 2012

Firma za proizvodnju alata "D-kompani" iz Babušnice dobitnik je nagrade "Blic preduzetnik" za 2011. godinu. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin uručili su danas nagradu "Blic preduzetnik 2011" Draganu Ćiriću, vlasniku preduzeća "D-kompani". Najbolji preduzetnik, na petom po redu konkursu "Blic preduzetnik", dobio je ček na iznos od 30.000 evra od Banke Inteza, a ova sredstva može da iskoristi isključivo za unapređenje tekućeg poslovanja ili ulaganja u nove poslovne projekte. Preduzeće "D-kompani" bavi se proizvodnjom alata za gumarsku industriju, partner je francuskoj kompaniji "Mišlen" i izvozi polovinu proizvodnje.

Firma za proizvodnju alata "D-kompani" iz Babušnice dobitnik je nagrade "Blic preduzetnik" za 2011. godinu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin uručili su danas nagradu "Blic preduzetnik 2011" Draganu Ćiriću, vlasniku preduzeća "D-kompani".

Najbolji preduzetnik, na petom po redu konkursu "Blic preduzetnik", dobio je ček na iznos od 30.000 evra od Banke Inteza, a ova sredstva može da iskoristi isključivo za unapređenje tekućeg poslovanja ili ulaganja u nove poslovne projekte.

Preduzeće "D-kompani" bavi se proizvodnjom alata za gumarsku industriju, partner je francuskoj kompaniji "Mišlen" i izvozi polovinu proizvodnje.

Božidar Laganin, koji je bio i predsednik žirija na ovom konkursu, istakao je da je "D-kompani" uspela da ostvari 18 miliona evra izvoza u prvih 10 meseci prošle godine i zaposli 50 novih radnika, tako da ih danas ima 168.

Stručni žiri, koji su činili predstavnici državnog i privatnog sektora, izabrao je nakon detaljne analize poslovanja najuspešnijeg predstavnika u kategoriji malih i srednjih preduzeća u konkurenciji od približno 200 preduzeća iz naše zemlje.

Ovaj konkurs organizuju dnevni list "Blic" i Banka Inteza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik