Darko Budeč srpski preduzetnik godine

Bez autora
Nov 29 2012

U sredu, 28. novembra 2012. godine, u hotelu Hyatt Regency Beograd u Srbiji je prvi put dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu – “Ernst & Young Preduzetnik godine”.Osnivač i direktor kompanije “Buck”, inženjer elektrotehnike Darko Budeč, dobitnik je ove nagrade koju dodeljuje Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija “Ernst & Young”, a on će iduće godine predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu.

Darko Budeč srpski preduzetnik godineU sredu, 28. novembra 2012. godine, u hotelu Hyatt Regency Beograd u Srbiji je prvi put dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu – “Ernst & Young Preduzetnik godine”.

Osnivač i direktor kompanije “Buck”, inženjer elektrotehnike Darko Budeč, dobitnik je ove nagrade koju dodeljuje Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija “Ernst & Young”, a on će iduće godine predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu.

Nezavisni žiri, u čijem sastavu nema predstavnika kompanije “Ernst & Young”, najpre je od 23 kandidatkinje i kandidata iz 12 gradova Srbije odabrao šestoro finalista, i na kraju pobednika.

Kompanija “Buck” bavi se industrijskim dizajnom i proizvodnjom svetiljki, radi po svetskim standardima, kada je u pitanju kvalitet i svoje proizvoze izvozi u 24 zemlje širom sveta. Kompanija, koja je osnovana 1992. godine do sada je dobila 12 nagrada za dizajn.

Osim glavne nagrade za “Preduzetnika godine” dodeljene su i nagrade u dve kategorije - Inovativni preduzetnik godine za inovativna rešenja u proizvodnji ili uslugama, a dobitnik tog priznanja je Sava Marinković, osnivač firme “Teleskin”, koja nudi inovativna rešenja u dijagnostici melanoma i drugim oblastima brige o zdravlju.

Nagrada je dodeljena i za kategoriju brzorastući preduzetnik godine, kompaniji koja je ostvarila značajan rast prohoda i obima poslovanja. Dobitnik te nagrade je Branko Milutinović, jedan od osnivača komapnije “Nordeus”, privrednog društva koje se bavi računarskim tehnologijama, a poznata je po tome da je njihova simulacija fudbalskog menadžmenta “Top 11” najigranija sportska onlajn igra na svetu sa više od dva i po miliona dnevnih korisnika.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio menadžer kompanije “Ernst & Young” za Srbiju Stiven Fiš, koji je istakao da se nada da će ova dodela nagrada pojedncinima za uspešno poslovanje biti samo podstrek i najavio da će se nagrada dodeljivati i narednih godina, odnosno postaće tradicionalna.

Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija “Ernst & Young” ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina. Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija je prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ koja je dobila svog predstavnika na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji “Ernst & Young” svake godine organizuje u Monte Karlu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik