Dodeljene nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”

Bez autora
Nov 10 2011

Povodom Evropske nedelje kvaliteta, u Privrednoj komori Srbije (PKS) su na Svetski dan kvaliteta, 17. put za redom uručene nagrade za poslovnu izvrsnost Srbije "Oskar kvaliteta 2011." Nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” predstavlja potvrdu kvaliteta unapređenja poslovnog ambijenta i poslovne klime. "Tehnički remontni zavod Kragujevac" dobitnik je ovogodišnje nagrade Srbije za poslovnu izvrsnost "Oskar kvaliteta 2011." u kategoriji velikih preduzeća, a "Podrum vina Aleksandrović" pobedio je u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Dobitnici "Oskara kvaliteteta 2011." za pojedine kategorije su "Apoteka" Zrenjanin, preduzeće "Kopovi" Ub, "Nenateks" iz Šapca, "S&T" iz Beograda i "Ukras" iz Velikih Popovića. Nagrade je u PKS uručio ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić, koji je bio i počasni predsednik žirija. Potpredsednica Privredne komore Srbije, Vidosava Džagić, predložila je na ovoj svečanosti da jedan od kriterijuma za dobijanje finansijskih podsticaja koji se daju preduzećima, bude i nagrada "Oskar kvaliteta", jer ona pokazuje prave lidere na tržištu Srbije. Ovu inicijativu ministar Nebojša Ćirić je odmah prihvatio i najavio da će već od iduće godine Oskar kvaliteta biti jedan od parametara za dobijanje tih sredstava.

Dodeljene nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”Povodom Evropske nedelje kvaliteta, u Privrednoj komori Srbije (PKS) su na Svetski dan kvaliteta, 17. put za redom uručene nagrade za poslovnu izvrsnost Srbije "Oskar kvaliteta 2011." 

Nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” predstavlja potvrdu kvaliteta unapređenja poslovnog ambijenta i poslovne klime.

"Tehnički remontni zavod Kragujevac" dobitnik je ovogodišnje nagrade Srbije za poslovnu izvrsnost "Oskar kvaliteta 2011." u kategoriji velikih preduzeća, a "Podrum vina Aleksandrović" pobedio je u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Dobitnici "Oskara kvaliteteta 2011." za pojedine kategorije su "Apoteka" Zrenjanin, preduzeće "Kopovi" Ub, "Nenateks" iz Šapca, "S&T" iz Beograda i "Ukras" iz Velikih Popovića.

Nagrade je u PKS uručio ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić, koji je bio i počasni predsednik žirija. Potpredsednica Privredne komore Srbije, Vidosava Džagić, predložila je na ovoj svečanosti da jedan od kriterijuma za dobijanje finansijskih podsticaja koji se daju preduzećima, bude i nagrada "Oskar kvaliteta", jer ona pokazuje prave lidere na tržištu Srbije. Ovu inicijativu ministar Nebojša Ćirić je odmah prihvatio i najavio da će već od iduće godine Oskar kvaliteta biti jedan od parametara za dobijanje tih sredstava.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić, na svečanosti uručivanja “Oskara kvaliteta”, izjavio je da kompanije koje su dobile ovu nagradu, mnogo truda, vremena i novca ulažu u unapređenje svog poslovanja, dalje investiraju, čuvaju postojeće i otvaraju nova radna mesta i pokazuju kako se treba boriti sa izazovima i opasnostima ekonomske krize. Nagrada pokazuje da u teškim uslovima imamo prave privrednike i firme koje su u stanju da poboljšavaju konkurenost i da imamo šta da pokažemo i na domaćem i na stranom tržištu, istakao je Ćirić.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost - Oskar kvaliteta, dodeljuje se profitnim organizacijama i neprofitnom sektoru za vrhunske rezultate postignute u razvoju, organizacionoj, poslovnoj izvrsnosti i konkurentnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik