Erst end Jang osmi put dodeljuje priznanje Preduzetnik godine

Bez autora
Feb 23 2020

Kompanija "Erst end Jang" osmu godinu po redu dodeljuje prestižno priznanje Preduzetnik godine u Republici Srbiji. U trci za nagradu ove godine učestvuje 30 preduzetnika ispred 24 kompanije iz 14 gradova Srbije.

Ove kompanije zapošljavaju preko 1.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su ukupno poslovni prihod od 12 milijardi dinara.

Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konsultantska kompanija "Erst end Jang" (EY) najavila je osmi po redu izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine.

Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva.

Više od 200 preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili u prethodnih osam godina zapošljavaju 21.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od neverovatnih 190 milijardi dinara.

"Kroz Program EY Preduzetnik godine, već osam godina po redu, imamo veliku čast i privilegiju da ispratimo najuspešnije preduzetničke priče u našoj zemlji. Takođe, ova privilegija istovremeno je i naša obaveza da svake godine budemo što bolji", izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu-Hercegovinu.

Dodao je da se u ovogodišnjem izboru za EY Preduzetnika 2019. godine našlo 30 kandidata, od kojih trećinu čine žene.

"Ovi kandidati stoje ispred 24 kompanije, zapošljavaju preko 1.000 zaposlenih, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od 12 milijardi dinara. O uspešnosti srpskog preduzetništva svedoči i činjenica da se za osam godina koliko naš program postoji izdvojilo preko 200 kanididata koji predstavljaju najsvetlije primere domaće privrede", izjavio je Rakić.

Podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio-televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 27. februara u hotelu "Hajat ridžensi" u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine.

Više informacija o ovogodišnjim kandidatima programa EY Preduzetnik godine možete dobiti na linku.

O Erst end Jangu

EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju.

Širom sveta, 285 hiljada naših zaposlenih dele naše zajedničke vrednosti kao i potpunu posvećenost kvalitetu.

Mi se razlikujemo po tome što pomažemo našim zaposlenima, klijentima i zajednicama da ostvare svoj potencijal.

EY se odnosi na globalnu organizaciju firmi članica Ernst end Jang Global Limited, od kojih svaka predstavlja odvojeno pravno lice.

Ernst end Jang Global Limited je firma registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja ne pruža usluge klijentima.

O programu EY Preduzetnik godine

EY Preduzetnik godine (EY Entrepreneur of the Year) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu.

Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću.

Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik