Kompanija "Anđelković Al" dobitnik priznanja "Preduzetnik godine"

Bez autora
Mar 01 2020

Kompanija "Anđelković Al" iz Beograda dobitnik je priznanja "Preduzetnik godine" koje Revizorsko konsultantska kompanija "Ernst Jang" dodeljuje osmu godinu. Porodična firma koja se bavi proizvodnjom alu i pvc stolarije pobedila je u konkurenciji 24 kompanije iz 14 gradova.

Priča o porodičnom biznisu počela je pre 17 godina – za to vreme Anđelkovići su izgradili jednu od vodećih firmi na tržištu alu i pvc stolarije. Uspehe u zemlji i inostranstvu beleži bilans kompanije, a potvrda stiže i u vidu nagrade za najboljeg preduzetnika Srbije.

"Za mene preduzetnik znači osoba koja je spremna da sudbinu svoju i svoje fire uzme u svoje ruke. Ja sam 30 godina u privredi i ovo je nagrada za sav moj trud", navodi Zoran Anđelković, dobitnik priznanja "Preduzetnik godine".

Nikola Anđelković, dobitnik priznanja "Preduzetnik godine", navodi da je druga generacija u firmi i da je pred njim veliki izazov – prelazak sa prve na drugu.

"Smatram da sam velikim zalaganjem i školovanjem doprineo da polako preuzimam posao i uvodim nove proizvode na tržište kako pvc tako i aluminijuma i smatram da ćemo ubuduće taj deo širiti i proizvodi će biti sve kvalitetniji", ocenjuje Anđelković.

Prihod od 12 milijardi dinara

Odabrani su među 30 kandidata čije 24 kompanije zajedno zapošljavaju više od 1.000 ljudi. Samo u prethodnoj godini ostvarile su ukupni prihod od 12 milijardi dinara.

"I ove godine najboljeg preduzetnika naše zemlje su birali preduzetnici – nezavisni žiri koji zna kroz koje muke su naši preduzetnici prošli da bi ostvarili takav veliku uspeh. i ove godine je naš žiri bio na slatkim mukama jer svi naši kandodati su bili sjajni. Naš program EY izbor za preduzetnika godine je mali doprinos naše kompanije za promociju srpskog preduzetništva", objašnjava Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije "Ernst Jang" za Srbiju, Crnu Goru i BiH.

Da svoj rad predstavi svetu, pobednik će imati prilike već u junu kada će u Monte Karlu učestvovati u trci za najboljeg preduzetnika sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik