Mreža Plato najbolja za programe obuke kadrova i menadžera

Bez autora
Jul 08 2012

U Regionalnoj privrednoj komori Valjevo prezentovan je projekat Plato Srbija 2. Na prezentaciji je učestvovalo šest preduzeća: “Bemako”, “Urban Tehniks”, “Enel”, “Valjevska pivara”, “Zemljoradnička zadruga Valjevo” i firma “Blist”, a spremnost za učešće u projektu najavile su i kompanije: “Malina Impeks”, “Univerzal Skupljen”, “Div Habros” - Loznica, koncern “Farmakom MB” - Šabac, “Zorka Tikurila” - Valjevo i “HK Krušik” – Valjevo. Projekat Plato Srbija 2 je nastavak projekta Plato Srbija, realizovanog u periodu od 2009. do 2011. godine, u saradnji sa PKS i VOKA komorom Istočne Flandrije. U tom projektu je učestvovalo 60 malih i srednjih privrednih društava sa teritorija regionalnih privrednih komora Pančeva, Požarevca i Subotice, uz nacionalnu koordinaciju PKS. Zbog izuzetno uspešne realizacije prvog projekta, u saradnji sa PKS u ulozi nacionalnog koordinatora, započela je realizacija projekta Plato Srbija 2 na teritorijama RPK Leskovac, Kruševac, Valjevo i Subotica.

Mreža Plato jedna od najboljih za programe obuke kadrova i menadžeraU Regionalnoj privrednoj komori Valjevo prezentovan je projekat Plato Srbija 2. Na prezentaciji je učestvovalo šest preduzeća: “Bemako”, “Urban Tehniks”, “Enel”, “Valjevska pivara”, “Zemljoradnička zadruga Valjevo” i firma “Blist”, a spremnost za učešće u projektu najavile su i kompanije: “Malina Impeks”, “Univerzal Skupljen”, “Div Habros” -  Loznica, koncern “Farmakom MB” - Šabac, “Zorka Tikurila” - Valjevo i “HK Krušik” – Valjevo, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije (PKS).

Projekat Plato Srbija 2 je nastavak projekta Plato Srbija, realizovanog u periodu od 2009. do 2011. godine, u saradnji sa PKS i VOKA komorom Istočne Flandrije. U tom projektu je učestvovalo 60 malih i srednjih privrednih društava sa teritorija regionalnih privrednih komora Pančeva, Požarevca i Subotice, uz nacionalnu koordinaciju PKS.

Zbog izuzetno uspešne realizacije prvog projekta, u saradnji sa PKS u ulozi nacionalnog koordinatora, započela je realizacija projekta Plato Srbija 2 na teritorijama RPK Leskovac, Kruševac, Valjevo i Subotica.

Kako je navedeno u saopštenju, Evropska mreža Plato za razvoj i međusobnu saradnju malih i srednjih privrednih društava nastala je devedesetih godina u Belgiji i proširila se na druge evropske zemlje. Danas je to mreža koja obuhvata više od 8.500 malih i srednjih privrednih društava i oko 700 velikih kompanija iz 17 evropskih zemalja. Mreža funkcioniše na istim principima u svim državama, vodeći računa o regionalnim i lokalnim karakteristikama malih i srednjih privrednih društava.

Evropska komisija je izabrala mrežu Plato za jednu od deset najboljih za programe obuke kadrova i menadžera malih i srednjih privrednih društava. Plato je jedan od najuspešnijih projekata u smislu doprinosa zapošljavanju i ukupnom privrednom razvoju zemalja - članica. Mreža Plato u Evropi funkcioniše besprekorno i omogućava da privredna društva koja su u ovom sistemu, veoma jednostavno rešavaju nastale poteškoće i probleme, posebno vezane za poslove izvoza i uvoza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik