Obuka za stotinu budućih poduzetnika

Bez autora
Nov 14 2011

U federalnom Zavodu za zapošljavanje danas je počela obuka iz poduzetništva u sklopu programa Mladi poduzetnik. Dvodnevna obuka o poduzetništvu za 100 korisnika u sklopu programa Mladi poduzetnik, za koji je federalni Zavod za zapošljavanje osigurao ukupno 700.000 KM, bit će održana u kantonalnim službama za zapošljavanje od 14. novembra do 6. decembra 2011. godine. Za prvu grupu mladih poduzetnika iz Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo obuka je organizovana u prostorijama federalnog Zavoda za zapošljavanje i počela je jučer, a tom prilikom svim polaznicima Miralem Šarić, direktor federalnog Zavoda za zapošljavanje, uručio je stručnu literaturu o poduzetništvu. Početak obuke poklapa se sa početkom Globalne sedmice poduzetništva, čime BiH ulazi u red zemalja koje razvoju poduzetništva posvećuju posebnu pažnju, a konkretno, u ovom slučaju omladinskom poduzetništvu.

Obuka za stotinu budućih poduzetnikaU federalnom Zavodu za zapošljavanje danas je počela obuka iz poduzetništva u sklopu programa Mladi poduzetnik.

Dvodnevna obuka o poduzetništvu za 100 korisnika u sklopu programa Mladi poduzetnik, za koji je federalni Zavod za zapošljavanje osigurao ukupno 700.000 KM, bit će održana u kantonalnim službama za zapošljavanje od 14. novembra do 6. decembra 2011. godine.

Omladinsko poduzetništvo

Za prvu grupu mladih poduzetnika iz Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo obuka je organizovana u prostorijama federalnog Zavoda za zapošljavanje i počela je jučer, a tom prilikom svim polaznicima Miralem Šarić, direktor federalnog Zavoda za zapošljavanje, uručio je stručnu literaturu o poduzetništvu.

„Početak obuke poklapa se sa početkom Globalne sedmice poduzetništva, čime BiH ulazi u red zemalja koje razvoju poduzetništva posvećuju posebnu pažnju, a konkretno, u ovom slučaju omladinskom poduzetništvu", istakao je Šarić obraćajući se polaznicima obuke.

Podrška

Inače, program, Mladi poduzetnik ima za cilj da se da poticaj omladinskom poduzetništvu i pruži podrška samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenih osoba dobi do 30 godina, a obuka će obuhvatiti analiziranje i testiranje ideje na tržištu, pravne aspekte poslovanja, operativne i finansijske aspekte pokretanja posla, pripremu i elaboraciju plana poslovanja, te metode i tehnike uspješnog marketinga u poduzetništvu.

Podršku realizaciji Programa u vidu finansiranja obuke o poduzetništvu dat će i Projekt zapošljavanja mladih u BiH (YEP) koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik